Λύκειο Δικαίων: Έγινε πρόταση στο υπουργείο Παιδείας να υποβαθμιστεί σε Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις

Λύκειο Δικαίων: Έγινε πρόταση στο υπουργείο Παιδείας να υποβαθμιστεί σε Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις

Την υποβάθμιση του Γενικού Λυκείου Δικαίων σε Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις λόγω μικρότερου αριθμού μαθητών, προτείνει τελικά η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ στο υπουργείο Παιδείας, που θα λάβει και την τελική απόφαση.

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, διαμαρτυρόμενος μάλιστα στυς παριστάμενους υφυπουργούς Χρήστο Τριαντόπουλο και Σταύρο Κελέτση, στην διάρκεια της εκδήλωσης της Ειδικής Επιτροπής κατάρτισης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για το νομό Έβρου. Συγκεκριμένα, παίρνοντας τον λόγο ο κ.Μαυρίδης ξεκίνησε αναφέροντας τι πιστεύει ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνει η Κυβέρνηση για την περιοχή, την οποία εξαγγέλει ότι θα αναβαθμίσει. Να πλήξει με αποφάσεις της περισσότερο την ήδη καταρακωμμένη ψυχολογία του κόσμου, με αποφάσεις που αφορύν την συρρίκνωση εκπαιδευτικών δομών, όπως το Λύκειο Δικαίων, για το οποίο ενημερώθηκε ότι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και διαφωνίες, προτείνεται να μετατραπεί τελικά σε Γυμνάσιο με Λυκαειακές τάξεις.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Να θυμίσουμε ότι αρχικά η πρόταση μετατροπής σχολικών μονάδων του Έβρου και συγκεκριμένα Λυκείων σε Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις, περιελάμβανε μαζί με το ΓΕΛΔικαίων και τα Εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης και τα Ημερήσια Γυμνάσια και Λύκεια Βύσσας,  και Τυχερού και από το επόμενο σχολικό έτος (2024-2025) να λειτουργήσουν ως Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις. Τελικά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση που… έφυγε αρχικά από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και στη συνέχεια την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας, περιλαμβάνει μόνο την συγχώνευση Λυκείου και Γυμνασίου Δικαίων. Όλα αυτά μάλιστα, τις ημέρες που οι μαθητές του έκαναν εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αθήνα και μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν και την… Βουλή.