Green Cola: Σκέψεις ενώ συνεχίζει την παραγωγή στον Έβρο, για είσοδο στο Χρηματιστήριο Λονδίνου

Green Cola: Σκέψεις ενώ συνεχίζει την παραγωγή στον Έβρο, για είσοδο στο Χρηματιστήριο Λονδίνου

Η απορρόφηση της Green Cola από την εταιρεία εμφιάλωσης νερού Χήτος (Ζαγόρι) το καλοκαίρι, με επόμενη κίνηση τη δημιουργία μια νέας εταιρείας συμμετοχών, της Green Beverages, με έδρα το Λονδίνο, φέρνει νέες κινήσεις το 2024.

Η εταιρεία αναψυκτικών διατηρεί το εργοστάσιο παραγωγής της στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ορεστιάδας, αλλά παράλληλα με τη νέα εταιρεία της Green Beverages δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εισόδου της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Αυτό αναφέρουν δημοσοεύματα στην Αθήνα που αναλύουν τα σημαντικά deals τα οποία πραγματοποιήθηκαν το 2023 στον τομέα τροφίμων, ανακψυλτικών και ποτών, με τη συνεργασία της εβρίτικης  Green Cola και της Χήτος να ξεχωρίζει. Γιατί τα οφέλη που προκύπτουν αφορούν κυρίως τη δυνατότητα περαιτέρω διείσδυσης της σειράς Green Cola, μέσα από την αξιοποίηση του δικτύου της Χήτος και παράλληλα τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ποτών της δεύτερης.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τον περασμένο Ιούλιο, στην Ελλάδα Χήτος ΑΒΕΕ και Green Cola Hellas ΑΕ συνεχίζουν την δραστηριότητά τους ως αυτόνομες νομικές οντότητες. Η παραγωγή τους θα συνεχίσει να λαμβάνει χώρα εντός της Ελληνικής επικράτειας, αλλά και θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω επενδυτικού προγράμματος που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Επίσης, σημειώνεται ότι οι έδρες των δύο εταιριών θα παραμείνουν και αυτές στην Ελλάδα.

«Μέσα από αυτήν την συνεργασία, οι Όμιλοι Χήτος και Green Cola στοχεύουν στην αξιοποίηση του διευρυμένου χαρτοφυλακίου μη αλκοολούχων ποτών, με την ισχυροποίηση της παρουσίας των προϊόντων τους στις αγορές του εξωτερικού όπου ήδη δραστηριοποιούνται (Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή) αλλά και την από κοινού είσοδο σε νέες γεωγραφικές αγορές, (Ασία, Αυστραλία, Λατινική και Νότια Αμερική) κεφαλαιοποιώντας ευκαιρίες ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, απόρροια των τάσεων των καταναλωτών που στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε φυσικά και υγιεινά μπροϊόντα» σημειώνεται σχετικά.

Με την δημιουργία της Green Beverages στο Λονδίνο, ο σχεδιασμός προβλέπει την άμεση πρόσβαση σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία θα κατευθυνθούν πρωτίστως σε επιμέρους αγορές του εξωτερικού αλλά και στην χρηματοδότηση των κοινών πλάνων επενδύσεων και ανάπτυξης του ομίλου. Ο σχεδιασμός αυτός συμπεριλαμβάνει και την πρόθεση εισαγωγής της Green Beverages σε χρηματιστηριακή αγορά του εξωτερικού”, αωέφερε η ανακοίνωση του καλοκαιριού και αυτή η πρόσβαση σε διεθνή κεφάλαια που θα επενδυθούν και στις εγκαταστάσεις του Έβρου, δεν αποκλείεται να γίνει μέσω τυ Χρηματιστηρίιυ του Λονδίνου.