Ορεστιάδα:: Εκλέχθηκαν στην πρώτη χθεσινή συνεδρίαση, Προεδρείο Δημοτικού Συμβυλίου και Δημοτική Επιτροπή

Ορεστιάδα:: Εκλέχθηκαν στην πρώτη χθεσινή συνεδρίαση, Προεδρείο Δημοτικού Συμβυλίου και Δημοτική Επιτροπή

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας, με την καινούργια του σύνθεση που προέκυψε από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, εκλέχθηκαν το Προεδρείο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και η νέα Δημοτικκή Επιτροπή, που με βάση τον νέο νόμο αντικαθιστά τις τρεις προηγούμενες επιτροπές, την Εκτελεστική, την Οικονομική και την Ποιότητας Ζωής, που καταργήθηκαν.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας εκλέχθηκε από την παράταξη του δημάρχου Διαμαντή Παπαδόπουλου η Θεοδώρα Σέμεν και προήδρευσε άμεσα της συνεδρίασης, παίρνοντας την θέση του μέχρι τότε υπεύθυνου της συνεδρίασης και πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Μανώλη Χατζηπαναγιώτου. Μαζί της και ο νέος Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης από την παράταξη του ηττηθέντος πρώην δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, ενώ Γραμματέας εκλέχθηκε η Μαρία Μανάβη από την παράταξη του δημάρχου κ.Παπαδόπουλου. Η ψηφοφορία ήταν φανερή δια ανατάσεως των χειρών και Πρόεδρος με Αντιπρόεδρο εκλέχθηκαν κατά πλειοψηφία, αφού ο Θανάσης Κυργιάννης από την παράταξη “Είναι Στο Χέρι Μας”ψήφισε “Παρών”


Η Δημοτική Επιτροπή που έχει πολύ σημαντικό έργο και παίρνει καθοριστικές αποφάσεις για την λειτουργία του δήμου, εξελέγη με μυστική ψηφοφορία. Είναι 7μελής και προεδρεύει ο δήμαρχος Ορεστιάδας.  Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Τακτικά Μέλη εκλέχθηκαν από τη Δημοτική Αρχή οι:

Χατζηπαναγιώτου Αθηνόδωρος

Παπαλαμπίδης Ζήσης

Σταυρίδης Απόστολος

Καδόγλου Γεώργιος

με αναπληρωματικούς τους:

Χατζηπαναγιώτου Μανώλη,

Αστεριάδη Μαργαρίτη,

Γκιλιλούδη Χριστίνα

ΑΑπό την παράταξη Μαυρίδη εκλέχθηκαν οι:

Καραγιάννης Γεώργιος

Μαυρίδης Βασίλειος

και αναπληρωματικοί οι:

Αρχοντίδης Αρχοντής, Σταματίου Δημήτριος,

Καζαλτζής Χρήστος, Σουκουλδάνος Γεώργιος