Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συναινετικά εκλέχθηκε χθες Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου – Η νέα Δημοτική Επιτροπή

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συναινετικά εκλέχθηκε χθες Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου – Η νέα Δημοτική Επιτροπή

Σε συναινετικό κλίμα έγινε χθες η έκτακτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, όποιυ έγινε η εκλογή του νέου Προεδρείου του και ακολούθησαν οι εκλογές για τη νέα Δημοτική Επιτροπή.

Σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση, τόποτα δεν θύμιζε όσα έγιναν τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, με τις ατέρμονες και πολύωρες συνεδριάσεις, τις έντονες αντιπαραθέσεις ακόμα και για ανούσια θέματα και φυσικά την τεράστια έλλειψη συναίνεσης. Χθες είναι χαρακτηριστικό ότι το τριμελές Προεδρείο στην φανερή ψηφοφορία συγκέντρωσε τις ψήφους όλων των δημοτικών παρατάξεων, πλην αυτής της Λαϊκής Συσπείρωσης, που πιστή στα γνωστά… κολλήματα της με τους δυο κομμουνιστές Δευτεραίο και Δραμανίδυ να δηλώνουν “λευκό”.

Πρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Γκουγκουλάης με 32 ψήφους ο οποίος προτάθηκε από τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη. Τον ψήφισαν δηλαδή η παράταξη της δημοτικής αρχής, του Σταυράκογλου, του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και τυ Δημήτρη Πέτροβιτς.

Αντιπρόεδρος επίσης με 32 ψήφους εξελέγη η Μαρία Κιτσικίδου από την παράταξη του κ.Σταυράκογλου, από τις ίδιες παρατάξεις.

Γραμματέας εκλέχθηκε με επίσης 32 ψήφους ο Γιάννης Βαταμίδης από την παράταξη του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Ακολούθησε με μυστική ψηφοφορία η εκλογή της νέας Δημοτικής Επιτροπής, η οποία με το νέο νόμο αντικαθιστά τις έως τώρα Εκυελεστική, Οικονομική και Ποιότητας Ζωής.

Είναι 9μελής και αποτελείται από τον Πρόεδρο που είναι ο δήμαρχος Γάννης Ζαμπούκης και τακτικά μέλη από την πλειοψηφία όπου ψήφισαν οι 20 δημοτικοί της σύμβουλοι τους:

Θόδωρο Βουρδόλη        15

Μπάμπη Παντελίδη      15

Βασίλη  Δέλκο                 15

Γιάννη  Ναϊτίδη              14

Δημήτρη Κολγιώνη        14

Στα αναπληρωματικά μέλη έγινε κλήρωση για την σειρά, αφύ ισοψήφισαν όλοι με 5 ψήφους. Η σειρά είναι:

Αετόπουλος    

Παζαρλιώτης

Αβλαστιμίδης

Κυριακίδης

Δαστερίδης

Από την αντιπολίτευση τα 3 τακτικά μέλη που εκλέχθηκαν είναι:

Σταύρος Σταυράκογλου       8

Νίκος Γρηγοριάδης              7

Χρήστος Γερακόπουλος      5 (έγινε κλήρωση γιατί ισοψήφισε με τους Κώστα Δουνάκη και Γιώργο Ουζουνίδη, που θα είναι τα αναπληρωματικά μέλη της αντιπολίτευσης).

Υπήρχαν στην αντιπολίτευση και 4 λευκά.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας απ΄πο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Γκουγκουλάκη, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Χαράλαμπο Μιχαηλίδη να είναι ο τυχερός, αφού του έπεσε στο κομμάτι του το φλουρί