Σουφλί: «Ιαπωνική ποίηση: τάνκα και χαϊκού» – Εργαστήρι απ’ το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς 

Σουφλί: «Ιαπωνική ποίηση: τάνκα και χαϊκού» – Εργαστήρι απ’ το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς 

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Σαν μετάξι» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μετάξης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το εργαστήρι ποίησης «Ιαπωνική ποίηση: τάνκα και χαϊκού», για εφήβους και ενήλικες, στο Αρχοντικό Μπρίκα, στο Σουφλί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηνΚυριακή 28 Ιανουαρίου2024 (ώρα11:00),

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις κύριες μορφές της ιαπωνικής ποίησης τάνκα(σύντομο ποίημα) και χαϊκού (αστείος στίχος, η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο) και δείγματά τους στη νεοελληνική λογοτεχνία. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνθέσουν τα δικά τους ποιήματα.

Υπενθυμίζεται ότι, η περιοδική έκθεση «Σαν μετάξι» (10/6/2023-4/3/2024), που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, αναδεικνύει πτυχές της ιστορίας της παραγωγής και της χρήσης του μεταξιού στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αναζητώντας κοινά στοιχεία μεταξύ του ιαπωνικού και του ελληνικού πολιτισμού.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις,μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μετάξης, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).