Διδυμότειχο: Νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για την Πυροσβεστική Υπηρεσία – Ζητήθηκε οικόπεδο απ’ τον δήμο

Διδυμότειχο: Νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για την Πυροσβεστική Υπηρεσία – Ζητήθηκε οικόπεδο απ’ τον δήμο

Νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για την στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου, θέλει να κατασκευάσει το αρμόδιο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο χώρος που στεγάζονται τώρα οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, κοντά στον Ερυθροπόταμο δεν είναι οι καλύτερες και όπως ενημέρωσε τον δήμο Διδυμοτείχου η Πυροσβεστική Υπηρεσία, βρέθηκε πλέον το οικονομικό κονδύλι για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα.

Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου στην τελευταία συνεδρίαση, ζητήθηκε από τον δήμο Διδυμοτείχου να βρεθεί και να παραχωρηθεί ένα οικόπεδο κατάλληλο για αυτή την διαδικασία. Επειδή όπως είπε ο κ.Χατζηγιάννογλου, επειδή το οικόπεδο θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο και να έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, δεν μπορεί δηλαδή να είναι μέσα στην πόλη ούτε μακριά από αυτήν, ζήτησε την βοήθεια όλων αν έχουν υπόψη τους κάποιο χώρο να τον προτείνουν.

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης είπε ότι θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια να βρεθεί ένα οικόπεδο για να δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις, αφού όλα δείχνουν πως θα γίνει και δεύτερη Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Έβρου, οπότε θα μπορέσει το Διδυμότειχο να διεκδικήσει να στεγαστεί στην πόλη. Υπληρχε μάλιστα και χώρος 3 στρεμμάτων που είχε χαρακτηριστεί ως χώρος για την στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο τελευταίο  ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου είπε ότι άλλαξε ο χαρακτηρισμός αυτός, ενώ τόνισε ότι επειδή το Διδυμότειχο βρίσκεται στο μέσο του νομού και έχει την ευθλυνη για Δαδιά, Σουφλί, έχει το προβάδισμα