Ορεστιάδα: Παρατάθηκε ως αύριο Τετάρτη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον «ΤΣΙΚΝΟΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ 2024» – Ποιοι συμμετέχουν

Ορεστιάδα: Παρατάθηκε ως αύριο Τετάρτη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον «ΤΣΙΚΝΟΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ 2024» – Ποιοι συμμετέχουν

Ο Δήμος Ορεστιάδας ενημερώνει ότι παρατάθηκε μέχρι την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμέτοχης της Καρναβαλικής Παρέλασης «ΤΣΙΚΝΟΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ 2024»

Ο Δήμος Ορεστιάδας διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου, καρναβαλική παρέλαση στο πλαίσιο της αποκριάτικης εκδήλωσης: «Τσικνομπουρμπούλης 2024», με παρουσιαστή τον συντοπίτη μας από τη Νέα Βύσσα Πέτρο Πολυχρονιδη και την LiLa στο πάρτι που θα ακολουθήσει.
Όσοι ενδιαφέρονται ακόμα να συμμετέχουν μπορούν να στείλουν την αίτηση τους ως εξής
– στο email: dkepao@orestiada.gr
– στη γραμματεία του Πολιτιστικού Πολύκεντρου, Κων/πόλεως 59, εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00 – 20:00.
Τα αμιγώς παιδικά group (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Κ.Δ.Α.Π. – Κ.Δ.Α.Π.ΜΕΑ) θα προηγούνται στην καρναβαλική παρέλαση. Για τη σειρά εμφάνισης των group ενηλίκων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση την 23η Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 13:00 στη γραμματεία του Πολιτιστικού Πολύκεντρου.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Τα καρναβαλικά τμήματα που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:
1. Η ομάδα να αποτελείται από 15 τουλάχιστον καρναβαλιστές.
2. Να έχει συγκεκριμένο θέμα αμφίεσης (παρουσίας) και να μην έχουν δηλωθεί ήδη οι τίτλοι από άλλες ομάδες.
3. Στο κάθε group θα πρέπει να προηγείται ευδιάκριτη πινακίδα με τον τίτλο του, η οποία θα κατασκευαστεί από το ίδιο το group.
4. Δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της παρέλασης, να εισχωρούν στα μέλη τους άτομα μη μεταμφιεσμένα ή μερικώς μεταμφιεσμένα ή από άλλες ομάδες.
5. Δεν επιτρέπεται η χρήση ζώων στην παρέλαση.
6. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν οι ομάδες δική τους μουσική στην παρέλαση.
7. Για να παρελάσουν οι ομάδες με άρμα θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από την αρμόδια επιτροπή διεξαγωγής της καρναβαλικής παρέλασης.
8. Τα μέλη των ομάδων δεν θα επιτρέψουν φαινόμενα απρεπούς συμπεριφοράς στους συντελεστές της διοργάνωσης (υπεύθυνους ροής, επιτροπές, εθελοντές, παρουσιαστές, δημοσιογράφους, φωτογράφους κλπ)
9. Αν μια ομάδα αποφασίσει να μην συμμετάσχει στην παρέλαση θα πρέπει μία εβδομάδα νωρίτερα να δηλώσει την ματαίωση της συμμετοχής της στη γραμματεία του Πολιτιστικού Πολύκεντρου (Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-20:00).
10. Τα μέλη των ομάδων δεν θα χρησιμοποιήσουν τρόπους διαφήμισης επιχειρήσεων, που ρυπαίνουν την πόλη καθ’ οιονδήποτε τρόπο (μεταξύ των οποίων, αφισοκόλληση, ρίψη flyer, κλπ).
11. Δεν θα προβούν σε ενέργειες που μπορεί να βλάψουν την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών ή θα αλλοιώσουν την εικόνα του θεσμού και της πόλης.
12. Εάν κάποιοι φίλοι καρναβαλιστές δεν συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό μελών για τη δημιουργία πληρώματος, μπορούν να συνεργαστούν με άλλους καρναβαλιστές και να συνδιοργανώσουν το group και τη θεματολογία του.
13. Ο Δήμος Ορεστιάδας έχει το δικαίωμα να τροποποιεί εκείνες τις ενέργειες, δραστηριότητες και εκδηλώσεις όταν κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την καρναβαλική παρέλαση που εν τέλει πάμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί.
14. Όλοι οι καρναβαλιστές πρέπει να τηρούν απαραίτητα όλους τους όρους συμμετοχής και διεξαγωγής του καρναβαλιού και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των διοργανωτών.
15. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων είναι αρμόδιοι να διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις από το καρναβαλικό τμήμα που προηγείται. Τις αποστάσεις μεταξύ των τμημάτων θα τις ορίσουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης κατά την έναρξη της παρέλασης.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην παρέλαση με άρμα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:
1. Η κατασκευή του άρματος βαρύνει οικονομικά τον συμμετέχοντα και δεν επιχορηγείται.
2. Το όχημα μπορεί να είναι επιβατικό αυτοκίνητο ή αγροτικό φορτηγάκι (μεγαλύτερα οχήματα αποκλείονται).
3. Το όχημα θα πρέπει να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την κατασκευή του θέματος της ομάδας.
4. Το όχημα προηγείται της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης και απομακρύνεται αμέσως όταν φτάσει στην πλατεία.
5. Για την συμμετοχή του άρματος στην παρέλαση θα πρέπει να προηγηθεί έγκριση από την επιτροπή διεξαγωγής της εκδήλωσης. Σε αντίθετη περίπτωση το άρμα θα αποκλείεται της παρελάσεως.
Η δράση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την καλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή των δημοτών στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και στόχο έχει εκτός των άλλων και την προσέλευση επισκεπτών στην πόλη μας.

Οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή

Ο Δήμος Ορεστιάδας διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου, καρναβαλική παρέλαση στο πλαίσιο της αποκριάτικης εκδήλωσης: «Τσικνομπουρμπούλης 2024», με παρουσιαστ;h τον συντοπίτη μας από τη Νέα Βύσσα Πέτρο Πολυχρονιδη και την LiLa στο πάρτι που θα ακολουθήσει. μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή οι ομάδες:
1. Το 1ο Νηπιαγωγείο Ορεστιάδος θα συμμετέχει στην καρναβαλική παρέλαση με θέμα στολής «ΤΡΩΜΕ ΣΩΣΤΑ, ΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΙΝΑ» προβάλλοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα της σωστής και υγιεινής διατροφής στη ζωή του ανθρώπου.

2. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας : O ΚΥΒΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ

Πολύχρωμα χαρτονένια κουτιά φορεμένα από τους καρναβαλιστές απεικονίζοντας τον γνωστό κύβο του ρούμπικ

3.  Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας :Η γλυκιά παρέα m&m’s

Μια μεγάλη χρωματιστή και γλυκιά παρέα που ξέρουν μικροί και μεγάλοι

4. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας :Don Quihote de la Orestiada

Αναπαράσταση του κλασικού βιβλίου του Miguel de Cervantes «Δον Κιχώτης» με τους ήρωες του, Δον Κιχώτη και Σάντσο Πάντσα αλλά και άλλα στοιχεία από το βιβλίο θα υπάρχουν ατο γκρουπ

5.  Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας: ΤΑ ΜΟΛΥΒΟΜΑΘΗΚΙΑ

Μαθητές και γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου ντυμένοι μολύβια !!

6.  Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας: Σαγήν-UNO-χωριό

Επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες UNO

8. Το 7ο Νηπιαγωγείο Ορεστιάδας: «TA MANITAPOΠAIΔA»

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και όλοι οι συμμετέχοντες θα φοράνε άσπρα ρούχα με χειροποίητο καπέλο σε σχήμα μανιταριού χρώματος κόκκινο και άσπρο

9. Δημοτικό Σχολείο Πύργου : «Φίλοι του Δάσους»

Τα παιδιά και οι συμμετέχοντες του Δημοτικού Σχολείου Πύργου μεταμφιέζονται σε σε ζώα του δάσους
Είμαστε οι φίλοι του δάσους! Ζούμε στα δέντρα και τη γη του ! αναπνέουμε ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΟΥ! Προστατέψτε τα δάση μας

10. Δημοτικό Σχολείο Ριζίων: «Τα κάναμε σαλάτα»

Τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Ριζίων συμμετέχουν στην κατασκευή της στολής και θα είναι ντυμένα «σαλάτα»
Οι ενήλικες θα είναι ντυμένοι «μάγειρες -σεφ» σατιρίζοντας πολιτικούς που «τα έκαναν σαλάτα»
11. Βρεφονηπιακός-Παιδικός Σταθμός «ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ»:

«Περπατώ περπατώ στο Ζουζουνοσάσος»

Τα Ζουζούνια δίνουντην ελπίδα ότι μέσα από τα καμμένα….το δάσος θα ξαναγεννηθεί !

12. Αθλητικός σύλλογος ΤΑΕΚWONDO «Πρόμαχος» Ορεστιάδας

ΚΔΑΠ «Παιδόραμα Ορεστιάδας»
LEGO 3D
Τα διάσημα πλαστικά τουβλάκια LEGO από την δανέζικη φράση «Leg godt που σημαίνει παίζω καλά παίζω με τον σωστό τρόπο
Επισης η λέξη στα Λατινικά σημαίνει «μελετώ συναρμολογώ»

13. ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Ορεστιάδας

ΚΔΑΠ Οινόης Δήμου Ορεστιάδας
«Μελισσοκδαπάκια όλο γλυκά»
Μελισσοκδαπακια όλο γλύκα περνώντας μήνυμα διάσωσης αυτού του σημαντικού εντόμου!

14. Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ορεστιάδας:

«Πο”Λι”τισμένα λουλούδια»
Έρχεται η ώρα οι κηπουροί του Πολιτιστικού Πολύκεντρου να ποτίσουν τα όμορφα και πολύχρωμα λουλούδια τους,στους δρόμους της πόλης μας

15. ΚΔΑΠ ΜΕΑ “ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ”

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεε….
Όλοι διαφορετικοί μα όλοι ίσοι ! έτσι και ο Σον το πρόβατο ενώ είναι διαφορετικός από τ΄ άλλα πρόβατα έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι και αυτός πρόβατο !

16. ΚΔΑΠ ΜΕΑ “ΕΞΕΛΙΞΗ “

ΓΛΥΚΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ
Η ομάδα του ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα μεταμφιεστεί σε διάφορα γλυκά μιας και μας αρέσουν πολύ, όπως παγωτά, ντόνατ, μπισκότα καραμέλες

17. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ: «ΜΑΠΑ…ΝΤΟΥ»

Δεν θα μπορούσαν οι εθελοντές Βύσσας να επιλέξουν κάτι λιγότερο από μια ομάδα με σφουγγαρίστρες μιας και στόχος τους είναι να περάσουν το μήνυμα ότι για να είναι ο τόπος μας όμορφος και καθαρός πρέπει να συμβάλουμε όλοι!

18. ΛΠΣ Οινόης “Το Κρασοχώρι”: Χίπηδες- Τα παιδιά των λουλουδιών

Ανάμεσα σε όλα τα κινήματα που έκαναν την εμφάνιση τους την δεκαετία του 1960 ήταν και αυτό των Χίπις- «τα παιδιά των λουλουδιών»
Κοινά στοιχεία όλων των Χίπις (hippies) ήταν η αγάπη για την ελευθερία , τη φύση τον συνάνθρωπο και τον έρωτα .

19.   Στέγη ΕΛΠ Ν.Ορεστιάδας: “Τ’Ορμάνι”

Η θεματική της Στέγης Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας για το 2023-24 είναι το περιβάλλον. Σε συνέχεια των θεματικών δράσεων γύρω από αυτό επιλέξαμε τα δέντρα και το δάσος σαν κεντρικό μας θέμα και για τον Τσικνομπουρμουλη 2024

20. Εργαστήριου Πολιτισμού «το Γέννημα»: “Flight of the Dragon “

Σύμφωνα με την Κινεζική μυθολογία, οι Δράκοι είναι Ουράνια πλάσματα που κινούνται μεταξύ ουρανού και γης και έχουν τόσο τεράστιες δυνάμεις που μπορούν να ελέγχουν τον άνεμο και τη βροχή, να πετούν στον ουρανό και να εκτρέπουν θάλασσες!
Ένας Δράκος καλός, σοφός γεμάτος τύχη και ευημερία ξεκίνησε το ταξίδι του για την Ορεστιάδα παρέα με τους φίλους του από όλη την Ασία

21. ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ : “Τα γρήγορα φτυάρια”

Οι φοιτητές της πόλης στηρίζουν πάντα τις δράσεις του Δήμου μας συμμετέχουν και φέτος στον “ΤΣΙΚΝΟΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗ 2024”

22. Λύκειο των Ελληνίδων Ορεστιάδας: “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ”

Οι συμμετέχοντες στο γκρούπ είναι ελεύθεροι να εκφραστούν ενδυματολογικά όπως επιθυμούν, επιλέγοντας την αμφίεση που επιθυμούν ως «ελεύθεροι και ωραίοι»
23. KYKEPU Ιβαΐλογκραντ
24. Ομάδα εθελοντών Δήμου Διδυμοτείχου: «Η ΨΗΦΟΣ»