Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δ.Χούπη στον Έβρο, για πρώτη φορά στην καριέρα του

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δ.Χούπη στον Έβρο, για πρώτη φορά στην καριέρα του

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη 13 και 14 Μαρτίου.

Ο νέος επικεφαλής των Ενόπλων μας Δυνάμεων, δυο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Έβρο, αφού δεν υπηρέτησε ΠΟΤΕ σε κάποια Μονάδα ή Σχηματισμό του νομού μας, ως ανώτερος ή ανώτατος αξιωματικός. Τις προηγούμενες ημέρεε λοιπόν, με αφορμή την παρουσία στην περιοχή μας του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια για να μιλήσει στο 2ο Εast Μacedonia Τhrace Forum, ο κ.Χούπης βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί Μονάδες, Φυλάκια και Σχηματισμούς της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης και της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου.

Συνοδευόταν από τον επίσης νέο Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη (αυτός πάντως υπηρέτησε στον Έβρο και τον γνωρίζει), τον Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU – ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο και τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο,

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης επισκέφθηκαν την έδρα της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) και ενημερώθηκαν για την αποστολή και τις δραστηριότητες του Σχηματισμού, ενώ ακολούθως συμμετείχαν στο East Macedonia Thrace Forum ΙΙ στην Αλεξανδρούπολη.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, τον Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU – ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο και τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο (Ε.Φ.) «ΔΙΛΟΦΟΥ» και το Ε.Φ. «5», και διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό του προσωπικού.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνέχισε την επίσκεψη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ΣΣ στον Έβρο. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε:

● Το Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ) στην Νέα Βύσσα.
● Το Ε.Φ. «1» στις Καστανιές, όπου και συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και το Επιτηρητικό Παρατηρητήριο (ΕΠ) «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΡΤΑ».


● Το Ε.Φ. «126», το Ε.Φ. «ΠΛΑΓΙΩΝ», το Ε.Φ. «Γ. ΚΗΠΩΝ» και το Ε.Φ. «ΠΕΤΑΛΟΥ».


● Την περιοχή του νέου αποτρεπτικού εμποδίου Ψαθάδων – Μανίτσας, όπου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων κατασκευής.


● Τη Στατική Δύναμη της περιοχής Μελισσοκομείου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στο προσωπικό των τοπικών Σχηματισμών, εξήρε το αίσθημα ευθύνης, τον επαγγελματισμό και το υψηλό ηθικό και φρόνημά τους, και έδωσε εντολές και κατευθύνσεις για συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην περιοχή του Έβρου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραβρέθηκε επίσης στις τελετές παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης των XII και ΧVΙ Μ/Κ ΜΠ.