Αλεξανδρούπολη: Ηρωική αντίσταση… 30 κομμουνιστών – Καθυστέρησαν μπλοκάροντας τρένο με αμερικανικά άρματα μάχης (VIDEO)

Αλεξανδρούπολη: Ηρωική αντίσταση… 30 κομμουνιστών – Καθυστέρησαν μπλοκάροντας τρένο με αμερικανικά άρματα μάχης (VIDEO)

Καμιά 30αριά (το πολύ) όλοι και όλοι κομμουνιστές, προέβησαν χθες στην Αλεξανδρούπολη σε μια πράξη… τεράστιας και ηρωικής αντίστασης, αφού μπλόκαραν τρένο που μετέφερε από το λιμάνι της πόλης προς την Βουλγαρία, αμερικανικά άρματα μάχης.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στάθηκαν μπροστά στο τρένο με το πανό και τις σημαίες και ανάγκασαν το τρένο να σταματήσει. Απαίτησαν να γυρίσει πίσω και η αμαξοστοιχία με τα αμερικάνικα άρματα μάχης επέστρεψε προς τα πίσω. Ουσιαστικά δηλαδή καθυστέρησε απλά για λίγη ώρα να αναχωρήσει για τον προορισμό της, ενώ οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι για τέτοιες ενέργειες κομμουνιστές έμειναν εκεί φωνάζοντας χλιαρά και με ντουντούκα να επαναλαμβάνει την γνωστή ρητορική ο επικεφαλής τους  Σταύρος Μπάζας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ που κατήγγειλε τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση .

«Καταγγέλλουμε τη χρησιμοποίηση του λιμανιού, του σιδηροδρομικού δικτύου, των στρατοπέδων της περιοχής από τους ΝΑΤΟϊκούς, από τους μακελάρηδες των λαών, που αυτές τις μέρες με τρένα και με εκατοντάδες φορτηγά μεταφέρουν επικίνδυνο πολεμικό υλικό στα σύνορα με τη Βουλγαρία», είπε.

Κατήγγειλε επίσης την ελληνική κυβέρνηση που παραχωρεί οπλικά συστήματα τα οποία είναι χρήσιμα για την άμυνα της χώρας στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι. Η ρωσική κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν που επιτέθηκε στους Ουκρανούς τι είναι πάντως δεν είπε.

Η υποχώρηση του τρένου έγινε δεκτή με συνθήματα. «Όταν ο λαός δεν προσκυνά, ακόμα και τα τρένα πίσω τα γυρνά» ήταν ένα από τα ευρηματικά συνθήματα που αντήχησαν.  Ήταν πάντως τόσο…ηρωική η αντίσταση , που στο ΒΙΝΤΕΟ το οποίο οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα, έκρυψαν το πρόσωπο του… ατρόμητου “συντρόφου” που  έγραψε συνθήματα με κόκκινο σπρέι πάνω στο αμερικανικό άρμα.

Το πανό έγραφε: «Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων – Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ – Η ελπίδα στην πάλη του λαού».

Με τα συνθήματα τους, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα ότι «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά – έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «καμία εμπλοκή – καμιά συμμετοχή – έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί.