Διδυμότειχο: Δράση ευαισθητοποίησης από μαθητές του Γυμνασίου Μεταξάδων ενόψει ευρωεκλογών 

Διδυμότειχο: Δράση ευαισθητοποίησης από μαθητές του Γυμνασίου Μεταξάδων ενόψει ευρωεκλογών 

«Ψηφίζω Ευρώπη, Ψηφίζω Ελλάδα» είναι το μήνυμα του Γυμνασίου Μεταξάδων με αφορμή την δράση προσομοίωσης που διοργάνωσε στην κεντρική πλατεία Διδυμοτείχου.

Την Τρίτη 2 Απριλίου οι Senior&Junior Ambassadors των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων οργάνωσαν και διεξήγαγαν στην πόλη του Διδυμοτείχου δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Στο τέμενος Βαγιαζήτ στήθηκε κάλπη και διεξήχθη προσομοίωση των ευρωπαϊκών εκλογών. Οι πολίτες του Διδυμοτείχου κλήθηκαν να ψηφίσουν μεταξύ του «Ψηφίζω, γιατί αισθάνομαι Ευρωπαίος/Ευρωπαία», «Ψηφίζω, γιατί θεωρώ πως η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη», «Δεν ψηφίζω, γιατί δε με ενδιαφέρει» και «Δεν ψηφίζω, γιατί δε νομίζω ότι η Ευρώπη ενδιαφέρεται για την Ελλάδα», ενώ είχαν και την επιλογή του λευκού. Η «ψήφος» ήταν μυστική, δεδομένου ότι ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία και οι πολίτες ψήφιζαν σε παραβάν. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν σε πολύ σημαντικό βαθμό και παράλληλα ενημερώθηκαν για την ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωπαϊκών εκλογών στην Ελλάδα, στις 9 Ιουνίου.

Δράση ευαισθητοποίησης από μαθητές – έστησαν κάλπη και παραβάν στην πλατεία του Διδυμοτείχου ενόψει ευρωεκλογών

Παράλληλα στον χώρο της λαϊκής αγοράς οι JuniorAmbassadors διένειμαν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο περιείχε επιχειρήματα που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ψήφου μας στις επικείμενες ευρωεκλογές, καθώς η Ευρώπη εργάζεται ολιστικά και συνολικά προς όφελος όλων των κρατών-μελών.

Αργότερα η δράση μεταφέρθηκε στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου, όπου μαθήτριες και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου, του 1ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου, του Γενικού Λυκείου Διδυμοτείχου και του 2ου Δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου δημιουργώντας μεικτές ομάδες έπαιξαν παιχνίδια, τα οποία ετοίμασαν οι JuniorAmbassadors των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων και είχαν ως σκοπό τα παιδιά να μάθουν περισσότερα πράγματα για τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν ταυτόχρονα τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μία προσομοίωση των ευρωπαϊκών εκλογών, έτσι ώστε να προετοιμάζονται για την άσκηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων.

Δράση ευαισθητοποίησης από μαθητές – έστησαν κάλπη και παραβάν στην πλατεία του Διδυμοτείχου ενόψει ευρωεκλογών

Οι δράσεις των Senior&JuniorAmbassadors των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων στέφθηκαν για ακόμα μία φορά με απόλυτη επιτυχία!!!