Κρυσταλλία Αρμενάκη: Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ η Εβρίτισσα δικηγόρος – Ανακοινώθηκε επίσημα απ’ το Νίκο Ανδρουλάκη

Κρυσταλλία Αρμενάκη: Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ η Εβρίτισσα δικηγόρος – Ανακοινώθηκε επίσημα απ’ το Νίκο Ανδρουλάκη

Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες Ευρωεκλογές θα είναι η Εβρίτισσα δικηγόρος Κρυσταλλία Αρμενάκη.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών,  παρουσίασε 34 υποψήφιους ευρωβουλευτές. Ανάμεσα τους και η συντοπίτισσα μας δικηγόρος που κατάγεται από την Κυανή Διδυμοτείχου, έχει το γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη αλλά εργάζεται σε όλο το νομό Έβρου. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Κρυσταλλία Αρμενάκη είναι η μοναδική υποψήφιά του ΠΑΣΟΚ από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γυναίκα από τον Έβρο θα είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής

Από τα νεανικά της χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο ΠΑΣΟΚ και για πρώτη φορά τώρα θα είναι υποψήφια με το κόμμα που υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια.

Από τον Μάρτιο του 2018 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και από το 2022 Αναπληρώτρια Γραμματέας του ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ του ΠΑΣΟΚ.

Ποια είναι η Κρυσταλλία Αρμενάκη

Γεννήθηκε στο Διδυμότειχο Έβρου και μεγάλωσε στην Κυανή του Δήμου Διδυμοτείχου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ., τελειόφοιτη του Π.Μ.Σ. Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. και φοιτά στο ΠΜΣ «ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ» του Τμήματος Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ.

Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπηρέτησε ως πληρεξούσια, κατ’ αποκοπήν, Δικηγόρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για την έδρα της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης από τ0 2014 έως το 2016, ως αναπληρωματική και από τις 2016 έως το 2018, ως τακτική.

Τακτική καθηγήτρια Δικονομικού Ποινικού Δικαίου στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Διδυμοτείχου κατά τα έτη 2008 – 2012 και 2016 – 2017.
Είναι απόφοιτος του Προγράμματος Εκμάθησης Ιταλικής Γλώσσας & Πολιτισμού του Università per Stranieri di Perugia.
Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.
Διετέλεσε τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών Ελλάδας (ELSA) – Παραρτήματος ELSA Komotini και υπεύθυνη αρμοδιότητας VP STEP / Πρόγραμμα ανταλλαγής Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Ελλάδας – λοιπών χωρών Ε.Ε., 2004 – 2008.
Τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης από το 2011 έως το 2014.
Τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης από το 2010 έως το 2015.
Υπήρξε διακριθείσα ομιλήτρια στην Ολομέλεια στη Βουλή των Ελλήνων για την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Α’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων το 1996.
Από τα φοιτητικά της χρόνια ήταν στέλεχος της ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ Κομοτηνής και μετέπειτα εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε εκπρόσωπος της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Νεολαία (ECOSY) κατά τα έτη 2010 – 2013.
Από τον Μάρτιο του 2018 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και από το 2022 Αναπληρώτρια Γραμματέας του ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ του ΠΑΣΟΚ.
Η Κρυσταλλία Αρμενάκη ήταν η εκπρόσωπός του Νίκου Ανδρουλάκη στον Έβρο για τις εκλογές Προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 2021.
Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου με την επωνυμία «Σύλλογος Προσωπικού & Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Δ.Π.Θ.», με διακριτικό τίτλο «ΓΑΛΗΝΟΣ» και του Φιλανθρωπικού Συλλόγου με την επωνυμία «ΜΕΡΙΜΝΑ Αλεξανδρούπολης».