Σουφλί: Σουηδοί φοιτητές μαθαίνουν την τεχνική μακραμέ στο Λαογραφικό Μουσείο της οικογένειας Μπουρουλίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σουφλί: Σουηδοί φοιτητές μαθαίνουν την τεχνική μακραμέ στο Λαογραφικό Μουσείο της οικογένειας Μπουρουλίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σουηδοί φοιτητές από 2 Πανεπιστήμια της χώρας τους επισκέπτονται αυτές τις ημέρες το Σουφλί, σε συνεργασία με Έλληνες συναδέρφους τους της Σχολής Καλών Τεχνών.

Μια από τις δράσεις τους ήταν και η εκμάθηση της τεχνικής μακραμέ και την γνώρισαν στο Λαογραφικό Μουσείο “Τα Γνάφαλα” της οικογένειας Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη.

Συμβαίνει τώρα…!!!Εκμάθηση τεχνικής μακραμέν, σε ομάδα Σουηδών, στο Λαογραφικό Μουσείο "ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ" της οικογένειας Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη

Gepostet von Panagiota Pitiakoudi am Mittwoch, 25. September 2019

Ο Γιώργος Μπουρουλίτης, με την βοήθεια των δύο κυριών που ήταν οι δασκάλες, έδειξαν στους Σουηδούς αλλά και τους Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες, πως να λειτουργήσουν και να δημιουργήσουν όμορφα και ενδιαφέροντα πράγηματα και αυτοί έδειξαν ενθουσιασμένοι, όπως βλέπετε στα βίντεο της Παναγιώτας Πιτιακούδη και του Γιώργου Μπουρουλίτη.

Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη Triantafyllia Karavlasaki Patlaka Σούλα Πιστόλα Elen Papan

Gepostet von Γιώργος Μπουρουλιτης am Mittwoch, 25. September 2019

Η “πόλη του μεταξιού” προσελκύει κάθε χρόνο αρκετούς ξένους, ανάμεσα τους και φοιτητές οι οποίοι με διάφορα προγράμματα την επισκέπτονται και ενημερώνονται για την τέχνη και την ιστορία του μεταξιού, αλλά και την περιοχή.