“Χάρισμα τους οι 35 τόνοι σκουπίδια και οι τόνοι σκόνης”

“Χάρισμα τους οι 35 τόνοι σκουπίδια και οι τόνοι σκόνης”

«Σε όλους αυτούς που τέσσερα χρόνια τώρα δεν έκαναν αυτά που έπρεπε, τους χαρίζουμε τόσο τους 35 τόνους σκουπίδια όσο και τους τόνους σκόνης που θα αφήσει η εξόρυξη του ζεόλιθου να τους πάρουν στα σπίτια τους».

Λάβρος κατά πάντων εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Κελεμίδης σε όσα αστην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη. Κολιό. Εξέφρασε την έντονη αντίδραση του για την εξόρυξη του ελληνικού ζεόλιθου με τον τρόπο που ξεκίνησε να γίνει και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και ο σύλλογος που εκπροσωπεί είναι κάθετα αντίθετοι. «Ο ζεόλιθος πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του Έβρου και όχι μόνο των Πετρωτών. Ο μοναδικός χρυσός και αυτός που θα φέρει πραγματική ανάπτυξη στον Έβρο είναι ο ζεόλιθος» είπε ο κ.Κελεμίδης.

«Είναι νόμιμη η διαδικασία αν μιλάμε για την συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά ως ένα σημείο. Ο ιδιοκτήτης του Ολύμπου κ.Γεωργιάδης δεν περίμενε να υπάρξουν τέτοιες αντιδράσεις από τους κατοίκους και δεσμεύθηκε σε αυτούς ότι θα αγοράσει μια έκταση και θα ζητήσει αδειοδότηση για να κατασκευάσει την μονάδα επεξεργασίας στην περιοχή. Αυτό όμως θα χρειαστεί ενάμισι με δυο χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί. Δεν ήξεραν όλοι αυτοί που είχαν ανάμιξη από το 2013 μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο θέμα, ότι έπρεπε να γίνεται παράλληλα με την αδειοδότηση της εξόρυξης και η διαδικασία για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας;

«Θα βγάλει τον ζεόλιθο και θα μας

αφήσει τόνους σκουπιδιών και σκόνης»

Δεν υπάρχει πάντως περίπτωση να συνεχίσει αυτό που γίνεται. Όπως δηλαδή είπε ότι θα κάνει τώρα την αίτηση και όταν εγκριθεί θα κάνει την μονάδα επεξεργασίας. Αυτό όμως θα πάρει 1,5 με 2 χρόνια και ως τότε θα έχει βγάλει και τους 100.000 τόνους που προβλέπει η μελέτη του και θα μας αφήσει τόνους σκόνης και 35 τόνους σκουπίδια. Τους τα χαρίζουμε και σε αυτόν και σε όλους εκείνους στο πολιτικό σύστημα, αυτή την προίκα, τους τόνους σκόνης και τους 35 τόνους σκοπυπίδια τους τα χαρίζουμε να τους πάρουν σπίτια τους. Αν είναι έτσι καλύτερα να μην γίνει η επένδυση και να μείνει εκεί ο ελληνικός ζεόλιθος να κοιμάται. Θα έχει άλλωστε τώρα παρέα και την τοπική ανάπτυξη που αυτή κοιμάται χιλιάδες χρόνια. Γιατί αν κάποιοι νομίζουν ότι ανάπτυξη είναι οι δυο υπεργολάβοι από τον Έβρο που δουλεύουν εκλεί και οι πέντε-έξι οδηγοί τους, τότε δεν ξέρουν τί είναι ανάπτυξη”.