Οι Θρακιώτες της Στουτγκάρδης πρωταγωνιστές στον εορτασμό της Αναλήψεως(πλήρες φωτορεπορτάζ)

Οι Θρακιώτες της Στουτγκάρδης πρωταγωνιστές στον εορτασμό της Αναλήψεως(πλήρες φωτορεπορτάζ)

Την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου γιόρτασαν χθες οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Στουτγκάρδη, με λαμπρές εκδηλώσεις στην
στην ομώνυμη Ενορία στην γερμανική πόλη. Πρωταγωνιστές μάλιστα των εκδηλώσεων που ακολούθησαν ήταν οι Θρακιώτες και ιδιαίτερα οι Εβρίτες, αφού χιλιάδες από αυτούς μένουν στην περιοχή και ιδιαίτερα στο Esslingen.


Το πρόγραμμα περιλάμβανε: Τετάρτη 24.5.2017 ώρα 18.00. Μέγα Εσπερινό στην ομώνυμη εκκλησία της Αναλήψεως. Την Πέμπτη 25.05.2017  Όρθρο και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρίστης κ. Βασιλείου. Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, στο πάρκο έξω από την εκκλησία, με ποικιλία φαγητών, γλυκισμάτων και ποτών. Τα σουβλάκια ψήνονταν κατά εκατοντάδες, ενώ συμμετείχαν χορευτικοί Σύλλογοι της περιοχής, με πρώτους και καλύτερους τους Θρακιώτες.

Στα τραπέζια πρωταγωνιστές ήταν μάλιστα η ελληνική και εβρίτικη Green Cola κσαι η ρετσίνα Μαλαματίνα τα οποία εισάγει και εμπορεύεται ο συντοπίτης μας από τα Πετρωτά Απόστολος Κελεμίδης, που έχει μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην Γςερμανία, ενώ είναι κιαι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ.

[post_gallery]