Διδυμότειχο: Όλος ο Έβρος απόψε στις 7 μ.μ. “ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ” το Νοσοκομείο

Διδυμότειχο: Όλος ο Έβρος απόψε στις 7 μ.μ. “ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ” το Νοσοκομείο

Μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ θα ανοίξουν και μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ θα δημιουργήσουν ενώνοντας τα χέρια τους απόψε στις 7 μ.μ οι κάτοικοι του βόρειου Έβρου αλλά και ολόκληρου του νομού για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, διεκδικώντας την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του από την Πολιτεία.

Με επικεφαλής τους συλλόγους και τους φορείς που αγωνίζονται για να πετύχουν τα δύο ζητήματα που αναφέραμε, άνθρωποι κάθε ηλικίας αναμένεται να συγκεντρωθούν σε τέσσερις ώρες έξω από το νοσοκομείο και κρατώντας λαμπάδες και κεριά θα τα ανάψουν μόλις νυχτώσει, ενώ θα έχουν απλώσει τα χέρια τους ανοίγοντας μια μεγάλη αγκαλιά  περικυκλώνοντας το ίδρυμα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις υποβάθμισαν με τις αποφάσεις τους και η σημερινή δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις που έδινε και εξακολουθεί να δίνει.

Πατσουρίδης: Όλοι μαζί διεκδικούμε

την πλήρη αυτονόμηση και αναβάθμιση

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το παρόν στην αποψινή εκδήλωση, επισημαίνοντας: «Η υγεία είναι αναμφίβολα το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου,  για αυτό και αποτελεί μείζων θέμα η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Διεκδικούμε για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου την πλήρη αυτονόμησή του και την αναβάθμισή του με μόνιμη και πλήρη στελέχωση, με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύσσωμη η κοινωνία του Βόρειου Έβρου, πολίτες, Σύλλογοι, Σωματεία και Κοινωνικοί Φορείς, όλοι μαζί στη δημιουργία της  ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, την Τετάρτη , 14 Ιουνίου 2017, στις  7 μ.μ.»

Βαφειάδης: Πρέπει να σταλεί μήνυμα

στα κέντρα αποφάσεων 

Ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου, Κώστας Βαφειάδης και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων, Συλλόγων και Σωματείων του Βορείου Έβρου για την αναβαθμισμένη λειτουργία και αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για την αποψινή κινητοπιοίηση, είπε: «Πρέπει να σταλεί στα κέντρα αποφάσεων, το μήνυμα ότι, ήρθε η ώρα της υλοποίησης των υποσχέσεων και της αποκατάστασης ενός διαχρονικού λάθους από την ενοποίηση των δύο νοσοκομείων του Έβρου. 

Η αυτονομία του νοσηλευτικού ιδρύματος δεν θα αναβαθμίσει αυτόματα τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, όμως θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση». Ζητούμε και διεκδικούμε αναλογικότερη και αποδοτική κατανομή πόρων και ανθρώπινου δυναμικού ώστε με βάση τον παλαιό κανονισμό να αναπτύξουμε 150 κλίνες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο, διότι για εμάς πρέπει να υπάρχει ένα νοσοκομείο πλήρως οργανωμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των οικογενειών μας, αλλά και των ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής. Η Αλεξανδρούπολη είναι πολύ μακριά για εμάς. Στόχος είναι να δημιουργούμε προϋποθέσεις για να μείνουμε εμείς και τα παιδιά μας στην ακριτική μας περιοχή»

Σύλλογος Ποντίων Βορείου Έβρου “Ο ΔΙΓΕΝΗΣ”: Όλοι

στη συγκέντρωση για να φτιάξουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα

Ο Σύλλογος Ποντίων Βορείου Έβρου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ» πιστός στο κοινωνικό του έργο, καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, καθώς επίσης και όλους τους συμπολίτες μας, να συμμετέχουν στις 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 7 μ.μ, στην συγκέντρωση που θα γίνει για τις μη υλοποιημένες υποσχέσεις, ως προς την Αναβαθμισμένη Αυτονομία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ενόψει και της διαβούλευσης για την Πρωτοβάθμια Υγεία στην χώρα μας (και συγκεκριμένα, για τα Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία). Με την παρουσία όλων μας να σχηματίσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα, γύρω από το Νοσοκομείο και να αγκαλιάσουμε συμβολικά το Ίδρυμα. Για την μετακίνηση των μελών, φιλών και συμπολιτών μας, Ο Σύλλογος Ποντίων Βορείου Έβρου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ» θα διαθέσει δωρεάν λεωφορείο από την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας στις 18:30 μ.μ. ώρα αναχώρησης, η ώρα επιστροφής θα καθοριστεί μετά την λήξη της συγκέντρωσης…!!!
Εκ του Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Κων/νος Ν. Καλτσίδης.

Μπέης Λαογραφικός Σύλλογος: SOS ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

 

 

Δ. Παπακωσταντίνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Διδυμοτείχου) Όλοι μαζί