Δρακόντεια μέτρα η φρουρά του Ερντογάν στην Κομοτηνή, λόγω και… γκιουλενιστών

Δρακόντεια μέτρα η φρουρά του Ερντογάν στην Κομοτηνή, λόγω και… γκιουλενιστών

Δρακόντεια μέτρα για την σημερινή επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παίρνουν μόνο οι ελληνικές αρχές, αλλά και η προσωπική φρουρά του. Όπως είχε αποκαλύψει άλλωστε το evros-news.gr τις προηγούμενες ημέρες, η Θράκη γέμισε από… πράκτορες της ΜΙΤ, οι οποίοι κάνουν συνεχείς ελέγχους στους χώρους που θα κινηθεί ο Τούρκος Πρόεδρος.

Χθες στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης τουρκικό μεταγωγικό αεροσκάφος μετέφερε πολυτελείς θωρακισμένες λιμουζίνες που θα χρησιμοποιηθούν για τις μετακινήσεις των Τούρκων επισήμων, αλλά και οχήματα της συνοδείας. Η ανησυχία των σωματοφυλάκων του Ερντογάν δεν είναι φυσικά οι όποιες αντιδράσεις υπάρξουν από τους κατοίκους της Κομοτηνής και της Θράκης γενικότερα, που ενδεχομένως θα συγκεντρωθούν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των 22 συλλόγων οι οποίοι αντιδρούν στην επίσκεψη του. Αυτοί ξέρουν πως θα ελεγχθούν και δεν θα επιτραπεί να δημιουργήσουν πρόβλημα, από την Ελληνική Αστυνομία που έχει ήδη περιχαρακώσει με κορδέλες τους χώρους που θα κινηθεί.

Ο προβληματισμός  της ασφάλειας του Ερντογάν, είναι πιθανές αποδοκιμασίες από Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης, όταν προσέρχεται ή αποχωρώντας από το τζαμί που θα προσευχηθεί αλλά και στις υπόλοιπες μετακινήσεις του. Γιατί θεωρούν πως υπάρχουν… γκιουλενιστές μεταξύ των συμπατριωτών μας μουσουλμάνων, οι οποίοι αντιδρούν στα όσα απαράδεκτα κάνει στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Ερντογάν, με τις διώξεις και όλα τα υπόλοιπα. Άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό στην Θράκη, πως μετά το πραξικόπημα υπήρξε έντονη διάσπαση ακόμα στο μουσουλμανικό στοιχείο που παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στην Τουρκία και με εντολές ή αποφάσεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, κάποιοι που είχαν μέχρι τότε άριστες σχέσεις συνεργασίας μαζί του, έχασαν τα κάθε είδους… προνόμια τους, επειδή θεωρήθηκαν φιλικά προσκείμενοι στον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Γκιουλέν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γέμισαν πράκτορες της ΜΙΤ Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή λόγω της επίσκεψης Ερντογάν

Δεν θέλουν λοιπόν σε καμιά περίπτωση παρουσία τόσων καναλιών, να υπάρξουν μουσουλμάνοι που θα αποδοκιμάσουν τον Ερντογάν, γιατί αυτό θα αποτελέσει ένα σοβαρό πλήγμα στο προφίλ του ηγέτη των μουσουλμάνων μιας τεράστιας περιοχής που προσπαθεί να δημιουργήσει. Μην ξεχνάμε ότι μεταξύ των συλλόγων που αντιτίθενται στην επίσκεψη του Τούρκου Πορέδρου στην Θράκη, είναι και σύλλογοι μουσουλμάνων αλλά και πομάκων. Γι’ αυτό και η προσοχή και η ετοιμότητα τους, θα είναι σήμερα στην Κομοτηνή πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχαν στην Αθήνα.