Τα πόθεν Έσχες των δημάρχων του Έβρου. Εισοδήματα, ακίνητα, μετοχές, αυτοκίνητα και… βάρκα

Τα πόθεν Έσχες των δημάρχων του Έβρου. Εισοδήματα, ακίνητα, μετοχές, αυτοκίνητα και… βάρκα

Τα πόθεν έσχες όλων των δημάρχων της χώρας, ανάμεσα τους και των 5 εκλεγμένων του νομού Έβρου για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2015, έδωσε φέτος για πρώτη φορά στην δημοσιότητα η Βουλή. ΔΕΙΤΕ ποιός δήμαρχος είχε τα περισσότερα εισοδήματα, τα πιο πολλά και ακριβά ακίνητα, τις περισσότερες καταθέσεις, τις μετοχές, τα αυτοκίνητα. 

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης έχει τα περισσότερα εισοδήματα (μαζί με την σύζυγο του μια και γίνεται κοινή δήλωση), αλλά και τα πιο πολλά αστικά ακίνητα (διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα) σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τις μεγαλύτερες καταθέσεις έχει ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και παράλληλα τις περισσότερες σε αξία μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και ομόλογα, ενώ ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός με την σύζυγο του έχουν τα περισσότερα αυτοκίνητα, 5 τον αριθμό και μάλιστα τα δύο πολύ μεγάλου κυβισμού (2.700 κυβικά).

Τί δήλωσε ο Βαγγέλης Λαμπάκης

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης δήλωσαν μαζί με την σύζυγο του που είναι επίσης δικηγόρος στο επάγγελμα, εισοδήματα από διάφορες πηγές 81.739,46 ευρώ για το 2015.

Διαθέτουν επίσης 31 ακίνητα συνολικά, από τα οποία τα 25 είναι της συζύγου του και βρίσκονται κυρίως διαμερίσματα, καταστήματα, αποθήκες και οικόπεδα (σε Εύβοια, Σαλαμίνα) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στην Αττική μια και η κυρία Λαμπάκη είναι από την Αθήνα. Μάλιστα η πλειοψηφία τους δεν προέρχονται από κληρονομιά όπως λεγόταν στην Αλεξανδρούπολη, αλλά έχουν αγοραστεί από την ίδια ή προήλθαν από πώληση άλλου περιουσιακού στοιχείου και έγινε η αγορά.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Έχει επίσης ένα αμάξι η σύζυγος του και μια βάρκα μήκους 5 μέτρων ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. 

Τί δήλωσε ο Βασίλης Μαυρίδης

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης μαζί με την σύζυγο του δήλωσαν εισοδήματα 54.189,14 ευρώ για το 2015. Έχουν ελάχιστες καταθέσεις και καθόλου μετοχές ή αμοιβαία κεφάλαια.

MΑΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Διαθέτουν συνολικά 12 ακίνητα στην Ορεστιάδα (τα περισσότερα γονική παροχή στον δήμαρχο) και την Κοζάνη απ’ όπου προφανώς κατάγεται η σύζυγος του.

Υπάρχουν και 2 αυτοκίνητα που ανήκουν στην σύζυγο του δημάρχου.

Τί δήλωσε ο Παρασκευάς Πατσουρίδης

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης αν και δήλωσε μόνο 52.794,94 ευρώ με την σύζυγο του, είναι αυτός που έχει τις περισσότερες σε αξία Μετοχές, Ομόλογα και Αμοιβαία κεφάλαια, αλλά και τραπεζικές καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Έχει επίσης 18 ακίνητα σε Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, που είναι διαμερίσματα, καταστήματα, αποθήκες, οικόπεδα και χωράφια. 

Μαζί με την σύζυγο του έχουν τρία αυτοκίνητα.

Τί δήλωσε ο Βαγγέλης Πουλιλιός

Ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός κάνει την… έκπληξη, αφού συναγωνίζεται τον Βαγγέλη Λαμπάκη στα εισοδήματα με 79.232,54 ευρώ μαζί με την σύζυγο του, αλλά ένα σημαντικό μέρος προέρχεται από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΠΟΥΛΙΛΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Έχει τα περισσότερα σε αριθμό ακίνητα, 32 συγκεκριμένα, αλλά 29 από αυτά είναι χωράφια στο δήμο Ορφέα, στα Λάβαρα απ’ όπου κατάγεται και προέρχονται από τους γονείς του.

Διαθέτει όμως και τα περισσότερα αυτοκίνητα, 5 συνολικά, από τα οποία τα 2 αυτός και τα 3η σύζυγος του, ενώ τα 2 είναι μεγάλου κυβισμού και συγκεκριμένα 2700 κυβικά.

Τί δήλωσε ο Θανάσης Βίτσας

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, είναι ο πιο “φτωχός” των πέντε δημάρχων του Έβρου. Δήλωσε μαζί με την σύζυγο του συνολικά εισοδήματα 48.796,22 ευρώ. 

Διαθέτει 11 ακίνητα μαζί με τη γυναίκα του, τα 5 είναι διαμερίσματα ή μονοκατοικίες στη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη και τα άλλα αγροκτήματα.

Έχουν επίσης από ένα αυτοκίνητο με την σύζυγο του.

BΙΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ