Μήνυση κατά Πάγκαλου για ρατσισμό απ’ το μειονοτικό DEB, με προκλητικές δηλώσεις για “τουρκική μειονότητα”

Μήνυση κατά Πάγκαλου για ρατσισμό απ’ το μειονοτικό DEB, με προκλητικές δηλώσεις για “τουρκική μειονότητα”

Μήνυση κατά του πρώην υπουργού Θόδωρου Πάγκαλου για την δήλωση του: “Kαλός Τούρκος είναι o νεκρός Τούρκος”, κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος DEB στην Κομοτηνή Μουσταφά Αλή Τσαβούς, αλλά την συνόδεψε με απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις για ύπαρξη “τουρκικής μεινότητας” της Δυτικής Θράκης, ευθυγραμμιζόμενος με την τουρκική Κυβέρνηση που έχει κάνει “σημαία” κάτι τέτοιο. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Δήμητρας Συμεωνίδου στο xronos.gr, ο κος Πάγκαλος μιλώντας πρόσφατα στον ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι είναι «ένα τεράστιο θέμα το τουρκικό, είναι αδυσώπητος ο εχθρός και δεν πρόκειται να ξεπεραστεί όση καλή πίστη και να δείξουμε» και πρόσθεσε «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος. Εγώ το πιστεύω ακράδαντα γιατί δεν έχω βρει καλό Τούρκο. Τους λείπουν στοιχειώδεις έννοιες. Ο Τούρκος δεν έχει την έννοια του δικαίου».

Την επομένη των δηλώσεων του το μειονοτικό κόμμα με ανακοίνωσή του είχε προχωρήσει στην καταδίκη αυτών, ζητώντας μάλιστα από τον κο Πάγκαλο να ζητήσει συγνώμη. Χθες προχώρησε περαιτέρω με τον πρόεδρο να κατηγορεί τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ για ρατσιστικές δηλώσεις και να καταθέτει μήνυση. Μάλιστα σε δηλώσεις του, όπως και στην ανακοίνωσή του ο κος Τσαβούς επικαλείται, ότι “υπάρχουν στην Δυτική Θράκη περίπου 150.000 μουσουλμάνοι-Τούρκοι με ελληνική υπηκοότητα που έχουν γεννηθεί και ζουν στην Ελλάδα. Οι άσχημες και ρατσιστικές δηλώσεις που έκανε είχαν ως στόχο και τα μέλη της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που είναι πολίτες της χώρας του και επίσης οι δηλώσεις αυτές αποτελούν βαριά προσβολή για ολόκληρη τη μειονότητα”. Στη μήνυση που κατέθεσε χθες ο κος Τσαβούς στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής συνοδεύονται από τον αντιπρόεδρο του κόμματος και δικηγόρο Αχμέτ Καρά, τον έτερο αντιπρόεδρο Οζάν Αχμέτογλου και τον γενικό γραμματέα Αϊντίν Αχμέτ.

Πηγή: xronos.gr