Αθωώθηκαν πανηγυρικά οι αστυνομικοί που δικάστηκαν χθες και σήμερα στην Ορεστιάδα

Αθωώθηκαν πανηγυρικά οι αστυνομικοί που δικάστηκαν χθες και σήμερα στην Ορεστιάδα

Αθωώθηκαν πανηγυρικά από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας,  οι αστυνομικοί αλλά και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων που βρίσκονται στην περιοχή της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας, για την υπόθεση που αφορά την ενοικίαση καταλυμμάτων σε αποσπασμένους αστυνομικούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας στον Έβρο, την χρονική περίοδο του 2012-13.

Κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος περίπου ήταν 15 αστυνομικοί, ανάμεσα τους και όλοι οι υψηλόβαθμοι της περιοχής, υπεύθυνοι τότε για την υποδοχή, την άμεση προσαρμογή, την τακτοποίηση και τον συντονισμό της επιχείρησης που αφορούσε τον ερχομό αποσπασμένων από όλη την χώρα συναδέρφων τους, προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

Επειδή είχε υπάρξει κάποια  καταγγελία, πως μέσα στο ενημερωτικό υλικό το οποίο παραλάμβανε κάθε αστυνομικός υπήρχε και μια λίστα με τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και γενικότερα τα καταλύμματαα, ώστε να βρουν άμεσα χώρο διαμονής και να μην ταλαιπωρούνται, αυτό θεωρήθηκε ότι τους δινόταν κατεύθυνση που θα απευθυνθούν. Έτσι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος οι επικεφαλής αξιωματικοί.

Η δίκη άρχισε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα, με την απόφαση να είναι αθωωτική για το σύνολο των κατηγορουμένων. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι η περιπέτεια τους, που κρατάει εδώ και χρόνια θα λήξει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε σήμερα την ενοχή τους, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα δικαστούν πλέον στο Εφετείο Κομοτηνής.

Να σημειώσουμε επίσης ότι και στην περιοχή της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης υπήρχε το ίδιο θέμα, αλλά εκεί η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Όπως θα έπρεπε να γίνει και στην Ορεστιάδα, σύμφωνα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, αλλά η εισαγγελέας είχε άλλη άποψη και τους παρέπεμψε σε δίκη, για να αθωωθούν πανηγυρικά από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.