Ο Κουβέλης για τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι υπάρχει “ύποπτο” περιεχόμενο σε κινητό των δύο στρατιωτικών

Ο Κουβέλης για τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι υπάρχει “ύποπτο” περιεχόμενο σε κινητό των δύο στρατιωτικών

Ως απαράδεκτα παρατεταμένη χαρακτήρισε την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης σε χθεσινές του δηλώσεις.

Μιλώντας για τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που παραμένουν προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, δήλωσε, πως Ερντογάν και Γιλντιρίμ, μιλούν τη δική τους γλώσσα δικαίου και ότι τίποτα δεν δικαιολογεί την απαράδεκτα παρατεταμένη κράτηση τους. Με δεδομένο μάλιστα ότι και οι πληροφορίες για ύπαρξη ύποπτου περιεχομένου σε κάποιο τρίτο κινητό τηλέφωνο δεν ευσταθούν.

“Βρισκόμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία”

Αίσθηση πάντως προκαλεί η δήλωση του σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι Τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο.
«Το υπουργείο Άμυνας γνωρίζει τις πληροφορίες για δημοσιεύματα, σχετικά με τις δηλώσεις Γιλντιρίμ, ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο και έχω ζητήσει ενημέρωση συστηματική και επίμονη από τα αρμόδια όργανα και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε ο κ.Κουβέλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
«Βρισκόμαστε σε ένα ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο», πρόσθεσε, «αλλά η διάταξη των δικών μας δυνάμεων για τις αναχαιτίσεις γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε καταπόνηση των πιλότων μας», σημείωσε.

Πηγή: protothema.gr