ΓΙΩΤΗΣ: Προχωράει για μονάδα παραγωγής μπαχαρικών στην Καβύλη!!! (Αποκλειστικές λεπτομέρειες)

ΓΙΩΤΗΣ: Προχωράει για μονάδα παραγωγής μπαχαρικών στην Καβύλη!!! (Αποκλειστικές λεπτομέρειες)

Μονάδα παραγωγής μπαχαρικών, με κύριο συστατικό το σκόρδο κορυφαίας ποιότητας που καλλιεργείται και παράγεται στην περιοχή, θέλει να δημιουργήσει στην  Καβύλη της Ορεστιάδας η κορυφαία εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ.

Τα δημοσιεύματα που υπήρξαν σε κάποιες ιστοσελίδες του Έβρου πριν λίγες μέρες, με το e-vertigo που πρώτο έγραψε για το θέμα χωρίς πολλές λεπτομέρειες,  είχαν όντως βάση. Το evros-news.gr, σας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ για την επένδυση που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει στην περιοχή της Ορεστιάδας η συγκεκριμένη εταιρεία.

Οι συζητήσεις των επιτελικών στελεχών της με την εβρίτικη εταιρεία ΑΡΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ-ΔΑΛΤΣΙΔΗΣ, έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και σύμφωνα με πληροφορίες μας, ετοιμάζονται να υπογραφούν τα συμβόλαια για παραχώρηση μέρους των εγκαταστάσεων που έχει στην Καβύλη, στην θυγατρική της ΓΙΩΤΗΣ που παράγει τα γνωστά μπαχαρικά CAPTAIN’S.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΓΙΩΤΗΣ βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ορεστιάδα και επιθεώρησαν άλλη μια φορά τους χώρους και τις μηχανολογικές υποδομές και εγκαταστάσεις, προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία. Στόχος είναι να παράγονται μπαχαρικά ή mix μπαχαρικών με βασικό συστατικό το σκόρδο Βύσσας που υπάρχει άφθονο στην περιοχή και είναι το καλύτερο του κόσμου.

Η εταιρεία του Έβρου, που μέτοχοι της είναι ο πρώην δήμαρχος Κυπρίνου Σιδέρης Δαλτσίδης και ο κ.Αραμπατζίδης, είχε προσπαθήσει να ασχοληθεί με παραγωγή προτηγανισμένης πατάτας, τουρσιά, ντομάτες και άλλα τέτοια είδη, αλλά δεν κατάφερε να υλοποιήσει όσα προγραμμάτισε. Έτσι αποφάσισε να έρθει σε συμφωνία με την ΓΙΩΤΗΣ και να πουλήσει τις εγκαταστάσεις της.

Επένδυση 1 εκατ. και αρκετές θέσειε εργασίας

Φυσικά εκτός της αγοράς, η ΓΙΩΤΗΣ θα πραγματοποιήσει επενδύσεις για βελτίωση των εγκαταστάσεων, ενώ έχει άριστη τεχνογνωσία στον τομέα των μπαχαρικών, αφού για περισσότερα από 80 χρόνια, η οικογένεια ΓΙΩΤΗ δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο της εισαγωγής, επεξεργασίας και συσκευασίας μπαχαρικών, βοτάνων και φυσικών μιγμάτων. Η πρώτη εταιρία ιδρύθηκε το 1936 και λειτούργησε έως το 1973 με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΓΙΩΤΗ που ήταν και το όνομα του ιδρυτή της Χρήστου Γιώτη.

Η μεγάλη επιτυχία της εταιρίας ξεκινά το 1973 όπου με την επωνυμία πλέον ΑΘ. ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται αποκλειστικά και μόνο με την εισαγωγή, επεξεργασία και συσκευασία μπαχαρικών και βοτάνων κάτω από το brand Captains. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν καθοριστικά για την πορεία της εταιρίας όπου κάτω από τη διοίκηση του προέδρου της Αθανασίου Γιώτη το brand Captains έγινε leaderστην ελληνική αγορά.

Αν η επένδυση εξελιχθεί όπως την έχουν προγραμματίσει τα στελέχη της ΓΙΩΤΗΣ, τότε θα δαπανηθούν περίπου 1 εκατομ. ευρώ ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας, που δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τις 20. Σε πρώτη φάση δεν υπάρχει σκέψη ανάμιξης και με άλλη δραστηριότητα, παραγωγή για παράδειγμα παιδικών τροφών(κρέμες κυρίως) από το καλαμπόκι που υπάρχει άφθονο στην περιοχή, αλλά ούτε αυτό μπορεί να αποκλειστεί.

Επαφές με τον συνεταιρισμό σκορδοπαραγωγών της Νέας Βύσσας

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές μας πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της ΓΙΩΤΗΣ έχουν ήδη κάνει κρούσεις και βολιδοσκοπήσεις στον συνεταιρισμό σκορδοπαραγωγών της Νέας Βύσσας, ο οποίος παράγει το καλύτερο σκόρδο στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, προκειμένου φυσικά να υπάρξει συνεργασία. Από αυτούς θέλει να παίρνει την πρώτη ύλη και να επεξεργάζεται το σκόρδο για την παρασκευή μπαχαρικών, όπως το αποξηραμένο σκόρδο ή το σκορδοπίπερο που διαθέτει σε… μύλο και τρίβεται την ίδια στιγμή.

Οι άνθρωποι του συνεταιρισμού πάντως δηλώνουν άγνοια και αποφεύγουν να πουν το παραμικρό, αλλά οι δικές μας πληροφορίες επιμένουν ότι επίκειται συνάντηση στην Αθήνα για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και να υπογραφοπύν και προσύμφωνα συνεργασίας.

ΜΑΚΑΡΙ…