Ορεστιάδα: Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ δίδαξαν για τα αρωματικά φυτά

Ορεστιάδα: Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ δίδαξαν για τα αρωματικά φυτά

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Καλλιέργεια Παραγωγή, Επεξεργασία και Εμπορία Βιολογικών, Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών» διοργάνωσε το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Ορεστιάδαςχθες Τετάρτη 28 Ιουνίου, στον χώρο του σχολείου. Οι μαθητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα του χρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus +» Δράση ΚΑ1 στο οποίο συμμετείχαν, με τίτλο: «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ».

Η πρακτική των μαθητών έγινε στην Λεμεσό πριν από δύο μήνες και διήρκησε 16 ημέρες. Για το πρόγραμμα μίλησε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Θόδωρος Γκουτζέρης, για την καλλιέργεια των ΑΦΦ στον Έβρο ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Έβρου, Πασχάλης Παπαδάκης, ενώ συμμετείχαν κι εκπρόσωποι του φορέα υποδοχής στην Κύπρο,  P.G PLANTATION LTD, εταιρία με την οποία οι μαθητές συνεργάστηκαν κατά την παραμονή τους στην Κύπρο. Η εταιρία ασχολείται με την παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία φρέσκων και αποξηραμένων βιολογικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, ενώ διαθέτει κι ένα σύγχρονο εργοστάσιο που ειδικεύεται στην αποξήρανση, επεξεργασία, συσκευασία και αποθήκευση του προϊόντος, όπως επίσης και στην παραγωγή αιθέριου ελαίου.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 15 μαθητές της Πρώτης και Δευτέρας Λυκείου του τομέα Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εθνικός φορέας παρακολούθησης είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Στόχος της ημερίδας ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας στους ενδιαφερόμενους πολίτες, αγρότες και επιχειρηματίες  της περιοχής, που είτε δραστηριοποιούνται είτε σχεδιάζουν  να ασχοληθούν με τις Καλλιέργειες Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών όπως επίσης με την μεταποίηση και την εμπορία τους.

Η ημερίδα έκλεισε με μουσική από τους μαθητές του σχολείου.

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα Κώστας Βενετίδης, ήταν μεταξύ των ομιλητών

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*