Αντιδράσεις δημάρχων για τους νυχτερινούς… ψεκασμούς

Αντιδράσεις δημάρχων για τους νυχτερινούς… ψεκασμούς

Αντιδρούν οι δήμαρχοι του Έβρου στους… ψεκασμούς που έχει προγραμματίσει να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα η Αντιπεριφέρεια Έβρου με τα συνεργεία της για την μεγαλύτερη εξουδετέρωση των κουπουπιών, αφού το πρόβλημα για ένα ακόμα καλοκαίρι είναι τεράστιο στο νομό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, αποφασίστηκε για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να γίνουν νυχτερινοί αεροψεκασμοί σε κάποια σημεία με το ελικόπτερο, αλλά και από το έδαφος με στόχο πλέον την ακμαιοκτονία. Άλλωστε έχει διατεθεί ένα ποσό 7 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το συγκεκριμένο ζήτημα τα επόμενα τρία χρόνια.

Χρειάζεται όμως για να προχωρήσουν τα συνεργεία, η σύμφωνη γνώμη των δημάρχων και εκεί υπήρξαν αντιδράσεις. Αν και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας διαβεβαιώνουν πως οι ψεκασμοί είναι ακίνδυνοι και δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα ούτε στα μελίσσια ούτε πουθενά αλλού, ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης αρνήθηκε να συναινέσει και να δώσει τη συγκατάθεση του, όπως και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης επεσήμανε στον Αντιπεριφερειάρχη  Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Χρήστο Τερτσούδη πως αφού ο δήμος δεν έχει υπηρεσία υγιεινής για να κάνει εισήγηση και από την στιγμή που η Περιφέρεια ισχυρίζεται ότι είναι ακίνδυνοι οι ψεκασμοί, γιατί ζητάει τη σύμφωνη γνώμη του. Οπότε δεν απάντησε, ενώ παρόμοια θέση εξέφρασε και ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός.

Έτσι διαπιστώνεται διαφωνία Περιφέρειας-δημάρχων στο νομό Έβρου, με το πρόβλημα όμως να παραμένει έντονο και παρά τους ψεκασμούς τα κουνούπια να κάνουν κάθε βράδυ κυρίως… επιδρομές παντού. Κι επειδή υπάρχουν στην χώρα μας κρούσματα ελονοσίας, αν και στον Έβρο δεν έχει καταγραφεί κάτι τέτοιο, στην Αντιπεριφέρεια ανησυχούν και γι’ αυτό δεν αποκλείεται ο ίδιος ο Δημήτρης Πέτροβιτς να αναλάβει  πρωτοβουλία ώστε να πείσει τους δημάρχους να συμφωνήσουν και να προχωρήσουν οι νυχτερινοί.,.. ψεκασμοί.