Θαλάσσια “Εγνατία” με Αλεξανδρούπολη-Κύμη-Αλιβέρι-Αγία Μαρίνα Αττικής, πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας!!!

Θαλάσσια “Εγνατία” με Αλεξανδρούπολη-Κύμη-Αλιβέρι-Αγία Μαρίνα Αττικής, πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας!!!

Μια και από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, αλλά και πολύς λόγος γίνεται για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της Σαμοθράκης, ο ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας είχε προτείνει πτιν λίγους μήνες την δημιουργία να γίνει Θαλάσσια «Εγνατία οδός», από την Αλεξανδρούπολη- Κύμη- Αλιβέρι – Αγ. Μαρίνα Αττικης.

Οι προτάσεις της ΝΕ Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας είχαν γίνει στα τέλη του περασμένου Ιουλίου και τονίζονταν χαρακτηριστικά: “Επίσης είναι εφικτό να γίνει η θαλάσσια «Εγνατία οδός», από την Αλεξανδρούπολη- Κύμη- Αλιβέρι – Αγ. Μαρίνα, που μειώνει τις αποστάσεις και τα κόστη μεταφοράς”.

Λέτε την εισήγηση των συντοπιτών του, να την επαναφέρει ο υπουργός Γεωργίας Βαγγέλης Αποιστόλου (βουλευτής Ευβοίας), που θα βρεθεί στον Έβρο και θα επισκεφθεί μάλιστα αύριο Τετάρτη την Ορεστιάδα. ενώ σήμερα θα μιλήσει στην Κομοτηνή στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι το λιμάνι της Κύμης είναι το πιο… κοντινό στα νησιά του Αιγαίου, σε σύγκριση τόσο με αυτό του πειραιά όσο και του Λαυρίου και της Ραφήνας. Παλαιιότερα μάλιστα, ο συντοποίτης μας Μιχάλης Χαραλαμπίδης, είχε εισηγηθεί την αξιοποίηση του γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, με την δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής από την Αθήνα στην Κύμη ή βελτίωσης του οδικού δικτύου, αφού θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλο μεταφορικό κόμβο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Προτάσεις της ΝΕ Εύβοιας για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας