Ξεκίνησαν τα διόδια Μέστης και ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ. Αυτό δεν το… κοινοποίησαν Γκαρά, Καίσας, Ρίζος

Ξεκίνησαν τα διόδια Μέστης και ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ. Αυτό δεν το… κοινοποίησαν Γκαρά, Καίσας, Ρίζος

Ξεκίνησε από σήμερα το πρωί κανονικά η λειτουργία των διοδίων της Μέστης και πληρώνουν όλοι το 1,70 ευρώ που είναι το κόστος για τους οδηγούς Ι.Χ αυτοκινήτων. Δεν ισχύει δηλαδή καμιά από τις απαλλαγές που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση με την ΚΥΑ Σπίρτζη, Τσακαλώτου για τους κατοίκους του Έβρου και της Ρόδόπης, τους άνεργους και κάποιες άλλες κατηγορίες. 

Τότε οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά (πρώτη και καλύτερη), Γιώργος Καίσας και Δημήτρης Ρίζος, έκαναν πομπώδεις δηλώσεις και κοινοποιούσαν παράλληλα στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook, την συγκεκριμένη είδηση που δημοσιεύσαν με πανηγυρικό τόνο τα γνωστά φιλοκυβερνητικά ή προσωπικά τους “φερέφωνα” στα διαδικτυακά τοπικά ΜΜΕ.

Ψάχνω από το πρωί στις σελίδες και των τριών κυβερνητικών βουλευτών να βρω κάποια κοινοποίηση για την έναρξη λειτουργίας των διοδίων της Μέστης, αλλά δεν υπάρχει πουθενά το παραμικρό. Αρκετές κοινοποιήσεις έχουν κάνει βέβαια ο καθένας τους, αλλά όλες αφορούν κυβερνητική προπαγάνδα ή θέματα των… φιλικών τους ιστοσελίδων. Αυτών που έχουν πάρει ένα… λιβανιστήρι και γράφουν απ’ το πρωί ως το βράδυ πόσο καλή βουλευτίνα είναι η Νατάσα Γκαρά και πόσο αγωνίζεται για το νομό μας. Αναζητώ και στο αγαπημένο της site την είδηση, αλλά αυτή δεν υπάρχει πουθενά.

Ξέμεινε μόνο ένα προχθεσινό θέμα του κ.Καίσα, που κοινοποιούσε συνέντευξη του στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση και έλεγε ότι όσο καθυστρεί η εφαρμογή των διοδίων τόσο το καλύτερο για τους διερχόμενους. Δυο μέρες μετά, σήμερα δηλαδή, προφανώς ισχύει το… τόσο το χειρότερο (1,70 ευρώ δηλαδή) για όσους περνούν από εκεί.

Τα διόδια της Μέστης ξεκίνησαν λοιπόν, δεν υπάρχει απαλλαγή για κανέναν, ούτε για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και ούτε για τους κατοίκους του Έβρου και της Ροδόπης. Συνεχίζει η Κυβέρνηση, που πριν το 2015 πρωταγωνιστούσε στο Κίνημα “Δεν Πληρώνω”, Να κοροϊδεύει άγρια τον κόσμο. Γιατί πέρα απ’ την αντίδραση και αντίθεση του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ να εφαρμόσουν την συγκεκριμένη απόφαση, την ΚΥΑ των Σπίρτζη, Τσακαλώτου για απαλλαγές που βγήκε μόνο για… τα μάτια του κόσμου, ακόμα και αν ισχύσει τελικά, θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την δημιουργία του απαραίτητου ηλεκτρονικού καταλόγου μόνιμων κατοίκων, με κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, ώστε να εξασφαλίσουν τελικά την απαλλαγή. Αν επαναλαμβάνουμε ισχύσει.

Φυσικά την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου θα έρθει στα Λάβαρα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, υπεύθυνος και για τα διόδια και θα αρχίσει τις γνωστές κορώνες για το σπουδαίο κυβερνητικό έργο. Ο κουμπάρος του νέου εθνικού μας εργολάβου Καλογρίτσα, στον οποίο δόθηκε ο δρόμος Πάτρα-Πύργος αφού πρώτα έγινε κατάτμηση του σε πολλά κομμάτια για να μπορέσει η εταιρεία του να τον διεκδικήσει. Όχι πως ο παλιός εθνικός εργολάβος Μπόμπολας, για τον οποίο έβριζαν και κατηγορούσαν τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ότι συναλάσσονται μαζί του, έχει κανένα πρόβλημα με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ζει και βασιλεύει και συνεχίζει να αναλαμβάνει τα δημόσια έργα.

Υ.Γ: Πριν ολοκληρωθεί αυτό το άρθρο, περίμεναν ως την τελευταία στιγμή κάποια ανακοίνωση από εκείνους τους αυτοδιοικητικούς του Έβρου που δήλωναν… λάβροι κατά της λειτουργίας των διοδίων στη Μέστη και αφού δεν κατάφεραν τίποτα, στη συνέχεια έλεγαν ότι είναι αδιαπραγμάτευτο ότι οι κάτοικοι του νομού μας θα έχουν απαλλαγή από την καταβολή τους. Μπήκα στις ιστοσελίδες των δύο τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών της Αλεξανδρούπολης, μήπως κάποιος από αυτούς βγήκε να διαμαρτυρηθεί. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, που ο δήμος του γειτνιάζει άμεσα με τα διόδια της Μέστης και είναι λαλίστατος τώρα τελευταία και μάλιστα δήλωνε διάφορα την προηγούμενη εβδομάδα που έχει… κρυφτεί και δεν βγήκε να πάρει θέση;