Ούτε Γκαρά, ούτε κανένας άλλος απ’ την  Θράκη. Ο Τσίπρας προτίμησε… Κουβέλη

Ούτε Γκαρά, ούτε κανένας άλλος απ’ την Θράκη. Ο Τσίπρας προτίμησε… Κουβέλη

Ούτε η Νατάσα Γκαρά, ούτε κανένας άλλος από τους υπόλοιπους 7 βουλευτές που έχει ο ΣΥΡΙΖ στην Θράκη, δεν βρίσκεται στο νέο Κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε απ’ τον ανασχηματισμό που έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν λίγες ώρες.

Αν και το όνομα της νεαρής βουλευτού Έβρου απ’ την Ορεστιάδα είχε ακουστεί τον τελευταίο καιρό από πηγές του Μαξίμου, τελικά η περιορισμένη έκταση των αλλαγών και το γεγονός ότι κρίθηκε πως δεν θα μπορούσε να καλύψει κάποια απ’ τις θέσεις που αποφασίστηκε να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα, την άφησε εκτός. Ο κ.Τσίπρας προτίμησε στα υπουργεία Εργασίας, Παιδείας και Πολιτισμού όπου έγιναν προσθήκες νέων ανθρώπων, να επιλέξει άτομα που γνωρίζουν τα αντικείμενο, ενώ τα δυο από αυτά δεν είναι μάλιστα καν βουλευτές. Έχουν όμως άριστες προσωπικές σχέσεις μαζί του.

Έτσι, για μια ακόμη φορά ο Έβρος και η Θράκη έμειναν εκτός Κυβέρνησης, αφού προφανώς δεν κρίθηκαν οι 8 βουλευτές ικανοί για κάποιο κυβερνητικό πόστο. Να θυμίσουμε απλά, ότι στην προηγούμενη απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση, υπήρχαν τρεις υφυπουργοί απ’ το νομό μας.

Πάρτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με Κουβέλη

Ουσιαστικά πρόκειται για ανασχηματισμό του Γιάννη Δραγασάκη και του… Φώτη Κουβέλη, αυτός που έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λόγω της κυβερνητικής κρίσης, που ξέσπασε από την υπόθεση με το επίδομα ενοικίου, που κόστισε την απομάκρυνση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Ράνιας Αντωνοπούλου.

Είναι εμφανές ότι ο ανασχηματισμός δεν εκπέμπει κάποιο ιδιαίτερο πολιτικό μήνυμα, καθώς πρόκειται περισσότερο για τη διευθέτηση των άμεσων προβλημάτων, που δημιούργησε η ιστορία με το “χρυσό ζεύγος”, παρά μία δυναμική πρωτοβουλία ώθησης του κυβερνητικού έργου. Μάλιστα η επιλογή Κουβέλη δίπλα στον Πάνο Καμμένο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει… πάρτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σχόλια και σατιρικές φωτογραφίες του.

Οι αλλαγές που έγιναν:

Νέος Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης: Γιάννης Δραγασάκης. Ο κ. Δραγασάκης καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Παπαδημητρίου διατηρώντας παράλληλα και τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Νέος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Δημήτρης Βίτσας. 
Ο κ. Βίτσας μετακινείται από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και τοποθετείται στη θέση του Γιάννη Μουζάλα ο οποίος τίθεται εκτός κυβέρνησης.

Νέος Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας: Φώτης Κουβέλης.

Νέα Υφυπουργός Παιδείας: Μερόπη Τζούφη. Η κυρία Τζούφη είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων.

Υφυπουργός Εργασίας: Αθανάσιος Ηλιόπουλος. Ο κ. Ηλιόπουλος είναι επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού: Κωνσταντίνος Στρατής (σ.σ. δεν υπάρχει απομάκρυνση υφυπουργού, αλλά προστίθεται και ο κ. Στρατής, με αρμοδιότητες Πολιτισμού)