Τούρκοι και Βούλγαροι η πλειοψηφία των τουριστών στη Θράκη. Σημαντική αύξηση σε Κήπους, Καστανιές

Τούρκοι και Βούλγαροι η πλειοψηφία των τουριστών στη Θράκη. Σημαντική αύξηση σε Κήπους, Καστανιές

Οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι αποτελούν την πλειοψηφία των τουριστών-καταναλωτών της Θράκης, αφού είναι οι 7,5 στους 10 που έρχονται στην περιοχή, ενώ υπάρχει σημαντική αύξηση των οδικών αφίξεων το 2017 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, από τους σταθμούς των Κήπων και των Καστανεών.

Αυτό δείχνει η Ετήσια Έκθεση Οικονομικού Περιβάλλοντος Θράκης 2017 και των Οδικών Αφίξεων του 2017 που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και υπογράφει ο Πρόεδρος της Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί σε περιφερειακό επίπεδο στην χώρα. Τρεις Εμπορικοί Σύλλογοι των πρωτευουσών των Νομών της Θράκης και 389 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συμμετείχαν στην έρευνα.

Το εξαιρετικά αρνητικό πάντως είναι ότι 1 στις 2 επιχειρήσεις κατέγραψαν αρνητικές ετήσιες οικονομικές επιδόσεις για το 2017, αλλά η Αλεξανδρούπολη εμφανίζει θετικό πρόσημο, ενώ υπερτερεί και στην παρουσία των Τούρκων τουριστών επισκεπτών, που είναι περισσότεροι από Κομοτηνή και Ξάνθη.

Στο Μείγμα των τουριστών – καταναλωτών της Θράκης, οι  4 στους 10 είναι Τούρκοι και 3,5 στους 10 Βούλγαροι. Εντυπωσιακό εύρημα αποτελεί η παρουσία Κύπριων στην Ξάνθη που αποτελούν το 25% , δηλαδή ένας στους τέσσρις, ενώ προβληματισμό δημιουργεί η μικρή παρουσία Ρουμάνων και Σέρβων στις αστικές οικονομίες της Θράκης.

Όσον αφορά τις αφίξεις, το 2017 σε σχέση με το 2016, από τους Κήπου πέρασαν περίπου 120.00 περισσότεροι, ενώ από τις Καστανιές 50.000 περισσότεροι την προηγούμενη χρονιά από το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ετήσια Έκθεση ΘΡΑΚΗ 2017

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ

Οδικές αφίξεις ΑΜΘ 2017