Ο Έλληνας γιατρός που ανακάλυψε νέο σύστημα οργάνων που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου

Ο Έλληνας γιατρός που ανακάλυψε νέο σύστημα οργάνων που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου

Ένας Έλληνας γιατρός, ο Πέτρος Μπενιάς, είναι επικεφαλής της ομάδας που έκανε την τεράστια ανακάλυψη που στις ΗΠΑ, για την ύπαρξη ενός νέου συστήματος οργάνων στον ανθρώπινο οργανισμό που ήταν άγνωστο μέχρι τώρα και μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο σε διάφορες καταστάσεις, όπως ο καρκίνος. Ανοίγοντας φυσικά τον δρόμο για θεραπεία της αρρώστιας μου μαστίζει την εποχή μας.  
Σύμφωνα με αφιερώματα που έχουν γίνει, ο Ελληνοαμερικανός γαστρεντερολόγος Πέτρος Μπενιάς όταν ρωτήθηκε αν αυτή η νέα ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου,  απάντησε: “Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι ο καρκίνος όταν είναι σε πρώιμο στάδιο, να εξαπλωθεί, να πάει βαθύτερα πρέπει να περάσει από αυτό το σύστημα που έχουμε βρει, δεν πηγαίνει απλά στα αγγεία ή στους λεμφαδένες ή στο λεμφικό σύστημα, περνάει πρώτα μέσα από αυτό το χώρο “.

Ο Δρ Μπενιάς, από το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Feinstein στο Manhasset και μια ομάδα συνεργατών έχουν εντοπίσει ένα νέο σύστημα οργάνων, ένα από τα πιο εκτεταμένα στο ανθρώπινο σώμα, σύμφωνα με την έκθεση της ομάδας σε επιστημονικό περιοδικό.

Η ανακάλυψη αναγνώρισε ότι τα στρώματα του σώματος θεωρούνταν πολύ πυκνά, οι συνδετικοί ιστοί είναι στην πραγματικότητα διασυνδεδεμένοι, γεμάτοι με ρευστά διαμερίσματα, κατηγοριοποιώντας αυτό το μέρος του σώματος ως όργανο.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη στις επιστημονικές εκθέσεις και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καλύτερη κατανόηση και βελτιωμένες θεραπείες για καρκίνο και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις

“Αυτή η ανακάλυψη είναι εξαιρετικά συναρπαστική επειδή έχουμε ορίσει μια νέα μικροατομική κατεύθυνση και έχουμε θέσει τις βάσεις για το πώς αυτό μπορεί να αρχίσει να εξηγεί την εξάπλωση του καρκίνου, τη φλεγμονή και τη δημιουργία ουλών του συνδετικού ιστού. Αυτή η ανακάλυψη θα ανοίξει νέες ερευνητικές οδούς για τη φλεγμονή και την πρόοδο του καρκίνου “, δήλωσε ο Ελληνοαμερικανός γιατρός.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι με αυτό που μάθαμε, σύντομα θα είμαστε σε θέση να μελετήσουμε και να στοχεύσουμε τον ενδιάμεσο χώρο για διάγνωση ασθενειών και ίσως για νέες εξατομικευμένες θεραπείες”.

“Για χρόνια γνωρίζουμε ότι περισσότερο από το ήμισυ του υγρού στο σώμα βρίσκεται μέσα στα κύτταρα και περίπου το ένα έβδομο του υγρού βρίσκεται μέσα στην καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία, τους λεμφαδένες και τα λεμφικά αγγεία – το υπόλοιπο υγρό είναι” παρενθετικό “. το ενδιάμεσο ή ο συνδετικός ιστός θεωρείται ως επί το πλείστον ότι υπάρχει μεταξύ κυττάρων που ορίζονται ιστορικά ως “τρίτος χώρος”, αλλά αυτό δεν λαμβάνει υπόψη την τεράστια ποσότητα υγρού που αποθηκεύεται στο ανθρώπινο σώμα έξω από το αγγειακό σύστημα.

“Θα το αποκαλούσα σύστημα οργάνων. Αυτός είναι ο καταλληλότερος όρος, “λέει ο Δρ Μπενιάς, διευκρινίζοντας τις δημοσιεύσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης νωρίτερα την εβδομάδα, που αποκάλεσαν τον ιστό ως ένα ξεχωριστό όργανο.

“Όπως θέλουν να το ονομάσουν, αυτός ο ενδιάμεσος χώρος είναι πολύ περισσότερο από ό, τι έμαθα σε μια παραδοσιακή ιατρική σχολική εκπαίδευση”, δήλωσε ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής.

“Ίσως θα υπάρξει θεραπεία στο μέλλον όπου μπορούμε να ελέγξουμε την εξάπλωση του καρκίνου με πολύ απλό τρόπο. Ίσως με φάρμακο που μπορεί να εγχυθεί. “