Τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω-Πυροβολισμοί από το ελληνικό φυλάκιο

Τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω-Πυροβολισμοί από το ελληνικό φυλάκιο

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες, στις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στο νησάκι Ρω, όταν τουρκικό ελικόπτεριο πέταξε πάνω από αυτό και ο αρχιφύλακας αφού ενημέρωσε ιεραρχικά, έλαβε έγκριση για προειδοποιητικά πυρά στην αντίθετη κατεύθυνση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν την είσοδο του ελικοπτέρου στο ελληνικό εναέριο χώρο. Το ελικόπτερο προσέγγιζε τη Ρω από ανατολικά προς δυτικά όταν έγινε αντιληπτό από τον αρχιφύλακα του φυλακίου, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε ιεραρχικά. Ο αρχιφύλακας έλαβε έγκριση για προειδοποιητικές βολές προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ετσι οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο έριξαν «τροχιοδεικτικά» πυρά από ελαφρύ οπλισμό, 762 χιλιοστών. Οπως χαρακτηριστικά σχολίασε το ΓΕΣ για την ελληνική αντίδραση «πρόκειται για προβλεπόμενη ενέργεια».
Το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε χαμηλά, κάτω από τα 300 μέτρα, και μόλις είδε τα πυρά άλλαξε πορεία και έφυγε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αυτό δεν ήταν το πρώτο επεισόδιο στη Ρω. Και το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ελικόπτερο είχε κάνει διέλευση πάνω από το νησί, γεγονός που ίσως εξηγεί και την αντίδραση των ανδρών του φυλακίου το βράδυ της Δευτέρας.