Το δούλεμα πάει σύννεφο για το Παλαιό Νοσοκομείο. Τώρα ζητούν εισηγήσεις 5 κρατικών υπηρεσιών

Το δούλεμα πάει σύννεφο για το Παλαιό Νοσοκομείο. Τώρα ζητούν εισηγήσεις 5 κρατικών υπηρεσιών

Το δούλεμα φαίνεται ότι πάει… σύννεφο από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, στο θέμα παραχώρησης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Παλαιού Νοσοκομείου. Την στιγμή που ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης εμφανίζει ως σίγουρη την παραχώρηση και μάλιστα προγραμματίζει ποιές κρατικές υπηρεσίες θα στεγαστούν, άλλα μαθαίνουμε  όσον αφορά το υπουργείο στο οποίο και ανήκουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο χώρος.

Συγκεκριμένα, μόλις αυτές τις ημέρες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε έγγραφα σε 5 κρατικές υπηρεσίες, έστω και ως “εξαρετικά επείγον” και ζητάει από αυτές εισηγήσεις, ανάλογα με τις αρμοδιότητες τους, για το Παλαιό Νοσοκομείο. Κι επειδή όλοι γνωρίζουμε πόσο αργά λειτουργεί το Δημόσιο και πόσο καθυστερεί η γραφειοκρατία, είναι άγνωστο πότε θα απαντήσουν όλες αυτές στο υπουργείο. Σίγουρα πάντως θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα κάποιων μηνών.

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης συνεχίζουν όμως το… κουτόχορτο, αφού να ανακοίνωση του κοινοποίησε το συγκεκριμένο έγγραφο, ενώ αναφέρει: “Μετά από σχετικές ενέργειες της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά το αίτημα του Δήμου Αλεξανδρούπολης για δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση του ακινήτου, μετά των κτιριακών εγκαταστάσεων, του πρώην Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στην οδό Δήμητρας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην κυριότητα του οποίου ανήκει το εν λόγω ακίνητο, απέστειλε έγγραφο με το χαρακτηρισμό του «εξαιρετικά επείγοντος» σε συναρμόδιες υπηρεσίες για να προβούν στις απαραίτητες προβλεπόμενες ενέργειες.

Ακολούθως σας παραθέτουμε το σχετικό έγγραφο:

 

Αλήθεια, αν ο υπουργός Ναυτολίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής αποφασίσει και υπογράψει (γιατί αρκεί μια υπογραφή σε απόφαση του και τίποτε άλλο) την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη όπως επίσης… πέφτει το παραμύθι εδώ και αρκετό καιρό, αφού ο κ.Λαμπάκης έχει τονίσει πως θα στεγαστεί στο κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου, πότε αυτό θα είναι έτοιμο για να την στεγάσει;