Απ’ όλη την Ευρώπη οι Θρακιώτες ξεκίνησαν για την αυριανή συνάντηση το Αμβούργο (ΒΙΝΤΕΟ)

Απ’ όλη την Ευρώπη οι Θρακιώτες ξεκίνησαν για την αυριανή συνάντηση το Αμβούργο (ΒΙΝΤΕΟ)

Από όλη την Γερμανία και την Ευρώπη ξεκίνησαν οι Θρακιώτικοι Σύλλογοι με προορισμό το Αμβούργο, όπου αύριο θα διεξαχθούν οι 30ες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης για την επέτειο απελευθέρωσης της Θράκης μας.

Με πολύ κέφι ταξιδεύουμε για Αμβούργο!!!

Gepostet von Theodora Chergkeletzi am Samstag, 19. Mai 2018

Στον δρόμο φυσικά το κέφι ήταν διάχυτο σε όλους και άρχισαν οι χοροί και τα τραγούδια, με τους εμβρόντητους περαστικούς να παρακολουτθούν έκπληκτοι τους συμπατριώτες μας ομογενείς, οι οποίοι χαμογελαστοί και χαρούμενοι ετοιμάζονται να ανταμώσουν με τους άλλους Θρακιώτες.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν φέτος στις 20 Μαΐου 2018 στην Stadthalle της πόλης Winsen, Luhdorfer Str. 29, 21423 Winsen (Luhe) σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Θρακιωτών Αμβούργου και Περιχώρων.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι ως εξής:
Κυριακή 20 Μαΐου
Griechisch-Orthodoxe Kirche Hl. Nikolaos Hamburg, Sievekingsallee 12 b-c, 20535 Hamburg
09:00 Εκκλησιασμός, Θ. Λειτουργία
11:00 Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Θράκης στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Stadthalle Winsen/Luhe, Luhdorfer Straße 29, 21423 Winsen (Luhe)
19:30 Έναρξη εκδηλώσεων
Είσοδος σημαιοφόρων (και χορευτικών)
Χαιρετισμός προέδρου της Ο.Θ.Σ.Ε.
Χαιρετισμοί
20:30 Παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων


Παραδοσιακό γλέντι με χορούς και τραγούδια της Θράκης Το πρόγραμμα θα πλαισιώσουν οι δεξιοτέχνες Π. Μπαρμπούδης (κλαρίνο), Π. Μπαμπουρδάς (τραγούδι, ούτι), Σ. Ιντζούδης (γκάιντα, καβάλι), Η. Παλλίδης (λαούτο) και Γ. Θεοδωρακίδης (κρουστά)

Οι μουσικοί από τον Έβρο με επικεφαλής τον δεξιτέχνη του κλαρίνου Παναγιώτη Μπρμπούδη, βρίσκονται ήδη στο Αμβούργο για την αυριανή σπουδαία ημέρα των Θρακιωτών