Γέμισε Θράκη το Αμβούργο, στην εκπληκτική βραδιά των Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης (πολλά ΒΙΝΤΕΟ)

Γέμισε Θράκη το Αμβούργο, στην εκπληκτική βραδιά των Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης (πολλά ΒΙΝΤΕΟ)

Γέμισε Έβρο και Θράκη χθες βράδυ το Αμβούργο, σε μια εκπληκτική βραδιά που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των 30ων Πανευρωπαϊκών Πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Θρακιωτών Αμβούργου και Περιχώρων. 

Με την ορχήστρα του βιρτουόζου του κλαρίνου Παναγιώτη Μπαρμπούδη που έχει τον τρόπο να ξεσηκώνει τους πάντες, τον Π. Μπαμπουρδά  (τραγούδι, ούτι), Σ. Ιντζούδη (γκάιντα, καβάλι), Η. Παλλίδη (λαούτο) και Γ. Θεοδωρακίδη (κρουστά), μετά από τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων όλοι έσμιξαν σε ένα τρικούβερτο γλέντι ως το πρωί.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου του Αμβούργου κ. Κετεσίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και όλα τα μέλη, πήραν άριστα στην διοργάνωση μιας εκπληκτικής εκδήλωσης και αποδείχθηκαν άριστοι οικοδεσπότες.

Ανακήρυξαν Επίτιμο Μέλος τον Πρόξενο μας στο Αμβούργο Γιώργο Αρναούτη 

Σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η ανακήρυξη από τους Θρακιώτες του Αμβούργου με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του συλλόγου σε Επίτιμο Μέλος του Έλληνα Προξένου Γιώργου Αρναούτη, ενός διπλωμάτη που πάντα στηρίζει τις εκδηλώσεις και τις προσπάθειες των συμπατριωτών μας Εβριτών, Θρακιωτών, αλλά και όλων των Ελλήνων και βρίσκεται δίπλα τους. Ήταν μια σπουδαία στιγμή για τον Μανιάτη στην καταγωγή αλλά και Θρακιώτη στην ψυχή Πρόξενο μας, τον οποίο όσοι έχουν γνωρίσει προσωπικά ξέρουν πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι.

Ο ίδιος συγκινημένος για αυτή την τιμή, έγραψε: “Το να ευχαριστήσω ολους τους Θρακιωτες του Αμβούργου είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω. Όταν μπροστά σε εκαντοταδες Θρακιώτες απ όλη την Ευρώπη ο Πρόεδρος των Θρακιωτων Αμβουργου ανακοινωνει την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του συλλόγου να σε ανακυρηξουν Επίτιμο Μέλος είναι πραγματικά μοναδικό συναίσθημα. Από τα βάθη της καρδιάς μας η οικογενειά μου και εγώ σας ευχαριστούμε. ΖΗΤΩ Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ. Να συνεχίσετε να είστε πάντα τόσο ενωμένοι και δραστήριοι οπως εσεις ξέρετε και να μας γεμίζετε υπερηφάνεια για την αγάπη σας προς την Ελλάδα και την Θράκη. Με τον Ελληνισμό του εξωτερικού δίπλα μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ”.