Πέτροβιτς: Πολύτιμη η εθελοντική βοήθεια των σχολών εκπαίδευσης πιλότων για πρόληψη των πυρκαγιών στον Έβρο

Πέτροβιτς: Πολύτιμη η εθελοντική βοήθεια των σχολών εκπαίδευσης πιλότων για πρόληψη των πυρκαγιών στον Έβρο

Στην πολύτιμη εθελοντική συνδρομή των δυο σχολών εκπαίδευσης πιλότων που δραστηριοποιούνται στον κρατικό αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης, για την από αέρος πρόληψη των πυρκαγιών στον Έβρο, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σε αίθουσα του αεροδρομίου.

Όπως τόνισε χαχαρκτηριστικά ο κ.Πέτροβιτς, παρουσία εκπροσώπων των δύο σχολών και του αερολιμενάρχη Στέλιου Ζαντανίδη: “Οι δυο σχολές με τους εκπαιδευόμενους πιλότους, είναι τα “μάτια” μας από αέρος, για τον έλεγχο προκειμένου να προλάβουμε πυρκαγιές. Είναι πολύτιμη η εθελοντική συνδρομή τους στην επιτήρηση των δασικών περιοχών κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Αυτό το καλοκαίρι όλοι μαζί, Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πυροσβεστική, Δασαρχεία, Αστυνομία, Πολιτική Αεροπορία, οι δύο εταιρείες που δημιουργούν ένα εναέριο πλέγμα επιτήρησης και οι πολίτες εθελοντές, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ενισχύοντας την κοινή προσπάθεια για τη διάσωση του φυσικού μας περιβάλλοντος”.

Ο κ.Πέτροβιτς αναφέρθηκε στην Skies Aviation Academies, η οποία από πέρυσι συμμετείχε στην προσπάθεια και συνεχίζει για 2η χρονιά φέτος να συνεισφέρει στο έργο της από αέρος πρόληψης και προστασίας των δασικών περιοχών του Έβρου. Μάλιστα όπως τόνισε,  οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι εντόπισαν υπό εκδήλωση πυρκαγιά, ειδοποιώντας άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία. “Την φετινή αντιπυρική περίοδο στο έργο της πρόληψης για εκδήλωση φωτιάς θα έχουμε περισσότερα εναέρια μάτια, αφού συμμετέχει εθελοντικά και η εταιρεία “Egnatia Aviatio”, συμπλήρωσε ο κ.Πέτροβιτς.

“Περιμένουμε το πυροσβεστικό

ελικόπτερο την επόμενη εβδομάδα”

Όσον αφορά το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πέρυσι έφτασε στα μέσα Αυγούστου, όταν ουσιαστικά ολοκληρώνονταν η αντιπυρική περίοδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι φέτος θα φτάσει νωρίτερα. “Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη το πυροσβεστικό ελικόπτερο. Αυτό τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες που έχουμε από την Αθήνα και ελπίζουμε να μην επαναληφθούν τα περσινά”.

Σαμαράς (Skies Aviation Academies): Καθήκον και

υποχρέωση να βοηθήσουμε στην πρόληψη των πυρκαγιών

Από την πλευρά του ο Πασχάλης Σαμαράς, υπεύθυνος της σχολής εκπαίδευσης πιλότων Skies Aviation Academies, η οποία δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και πέρυσι βοήθησε σημαντικά στον τομέα του εναέριου ελέγχου των περιοχών του νομού στην πρόληψη των πυρκαγιών, στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι: “Θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση μας, να είμαστε κοντά στον κόσμο της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου στον τομέα της Πολιτικής προστασίας.

Συνεργαστήκαμε άψογα πέρυσι και θα συνεχίσουμε την συνεργασία στο κομμάτι αυτό και φέτος. Γραμμή της εταιρείας μας είναι να πυκνώσουν οι πτήσεις πάνω από τον νομό Έβρου με τους εκπαιδευόμενους πιλότους μας, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στον ταχύτερο εντοπισμό και την πρόληψη των πυρκαγιών”.