Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία των 5 διαφωνούντων με τον Χ.Μέτιο Αντιπεριφερειαρχών, απ’ το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία των 5 διαφωνούντων με τον Χ.Μέτιο Αντιπεριφερειαρχών, απ’ το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο

Απουσίασαν επιδεικτικά απ’ την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι 5 χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες που διαφωνούν με την επιλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει επίσημα τον Χρήστο Μέτιο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι που πάντως σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς.

Οι Δημήτρης Πέτροβιτς (Έβρου), Νίκος Τσαλικίδης (Ροδόπης), Κώστας Ζαγναφέρης (Ξάνθης), Θόδωρος Μαρκόπουλος (Καβάλας) και Αργύρης Πατακάκης (Δράμας), δεν παρέστησαν στην συνεδρίαση, η οποία είχε να συζητήσει πολλά και σημαντικά θέματα για την λειτουργία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και να δώσει λύσεις σε προβλήματα ή να προχωρήσει υποθέσεις που απαιτούνται αποφάσεις. Μάλιστα κάποιοι Αντιπεριφερειάρχες είχαν εισηγήσεις για θέματα των νομών τους με βάση την ημερήσια διάταξη. Μόνο ο κ.Πέτροβιτς είχε φροντίσει να εξουσιοδοτήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Κώστα Βενετίδη, ο οποίος παρέστη κανονικά και εισηγήθηκε αυτός τα θέματα του, που ήταν: “Έγκριση σύναψης συμβάσεων μεταφοράς μαθητών σε δρομολόγια που προέκυψαν  μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης/Π.Ε. Έβρου και «Ιδιωτών Μεταφορέων» και “Oρισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων που βρίσκονται εντός της θαλάσσιας ζώνης ευθύνης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης”.

Για την ηχηρή απουσία των 5 Αντιπεριφερειαρχών, ρωτήθηκε από τους παρόντες συμβούλους η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Τζατζαίρη-Δημούδη, η οποία ενημέρωσε ότι είχαν προσκληθεί κανονικά και δεν γνωρίζει γιατί δεν παρέστησαν. Κάτι που προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια κάποιων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του Λευτέρη Καραλίδη, οι οποίοι τόνισαν ότι είναι δυνατόν να απουσιάζουν οι Αντιπεριφερειάρχες, ενώ έχουν μάλιστα να εισηγηθούν σημαντικά θέματα για τους νομούς τους επειδή έχουν διαφωνία με την επιλογή του Περιφερειάρχη ως υποψήφιου όταν γίνουν οι εκλογές.

Κάτι στο οποίο ασφαλώς είχαν δίκιο. Δεν γνωρίζουμε αν οι Ζαγναφέρης, Μαρκόπουλος, Πέτροβιτς, Τσαλικίδης και Πατακάκης πήγα πάλι για… καφέ, ώστε να συντονίσουν την δράση τους κατά της επίσημης στήριξης του Χρήστου Μέτιου από τη Ν.Δ, όπως συνηθίζουν να κάνουν τις τελευταίες ημέρες και να ανεβάζουν τις σχετικές φωτογραφίες στο facebook (οι πολλοί καφέδες πειράζουν στα νεύρα παρεμπιπτόντως και άντε μετά να ηρεμήσουν). Σίγουρα όμως δεν μπορούν να βάζουν πάνω απ’ το καλό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και των νομών που εκπροσωπούν, τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, δυσαρέσκειες και αντιρρήσεις. Απομένουν 7 ολόκληροι μήνες έως τις 26 Μαίου 2019 που θα διεξαχθούν οι εκλογές και πρέπει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να λειτουργήσει να διοικηθεί. Οι συνεδριάσεις του περιφερειακού Συμβουλίου είναι απαραίτητες, καθοριστικές και σε κάποιες περιπτώσεις παίρνονται κρίσιμες αποφάσεις.

Άλλωστε και οι 5 Αντιπεριφερειάρχες γι’ αυτό πληρώνονται τον μισθό τους και έχουν όλες τις άλλες… διευκολύνσεις. Για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να ασκούν τα καθήκοντα τους κανονικά και όχι να κάνουν… πείσματα λες και είναι μικρά παιδιά, επειδή δεν επέλεξαν αυτούς για υποψήφιους. Καθαρές κουβέντες.