Αλεξανδρούπολη: Εργαστήριο έκφρασης “Οι Άνθρωποι της Πόλης μας”

Tο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα  «Καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα», το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης πρόκειται να υλοποιήσουν ένα Εργαστήρι Έκφρασης και Ανακάλυψης των Ανθρώπων της Πόλης μας.

Το Εργαστήρι Έκφρασης  θα πραγματοποιηθεί τα τρία προσεχή Σαββατοκύριακα, 17 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου. Τα Σάββατα 10:30-13:30 στο Ιστορικό Μουσείο και τις Κυριακές 10:30-13:30 στο Δημοτικό Ωδείο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «οι Άνθρωποι της πόλης μας» απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας και έχει σαν στόχο να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τους ανθρώπους του σήμερα και του χθες, μέσω της  ιστορίας τους, των έργων τους, του πολιτισμού τους, της κίνησής τους, των ήχων τους.

Περπατούν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο; Εάν το γέλιο ήταν ποίημα τι θα έλεγε; Μπορεί κανείς να χορέψει ένα πορτρέτο και να ζωγραφίσει μια μελωδία; Με τη βοήθεια της μουσικής, της ψυχοκινητικής, της μουσειακής αγωγής, του χορού και των εικαστικών θα ανακαλύψουμε ποιοι είναι οι άνθρωποι της πόλης μας.

Κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα της κ. Καφετζή 6983666090, της κ. Μπαμπαλή 6978201418 καθώς και στις γραμματείες του Ιστορικού μουσείου και του Δημοτικού ωδείου.