Κίνημα Αλλαγής: Ισχύει η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου, η οποία εφάρμοσε υποδειγματικά τις διαδικασίες

Κίνημα Αλλαγής: Ισχύει η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου, η οποία εφάρμοσε υποδειγματικά τις διαδικασίες

Η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου για τον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, είναι η μοναδική που αποδέχεται σε κεντρικό επίπεδο το Κίνημα Αλλαγής και μάλιστα τονίζεται πως εφαρμόστηκαν υποδειγματικά οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Χθες έγινε πολύς λόγος στην Αλεξανδρούπολη, για την τελική εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΚΙΝ.ΑΛ προς την  Επιτροπή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, στην οποία επικεφαλής είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Υπήρξαν δηλώσεις από μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε ώστε να εξετάσει κάποιες από τις περιπτώσεις των υποψηφίων δημάρχων, συναντήθηκε και συζήτησε μαζί τους, ενώ στη συνέχεια υπέβαλλε την άποψη της στη Νομαρχιακή Επιτροπή. Αυτή συνεδρίασε για να πάρει την τελική απόφαση, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες που ορίστηκαν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επέλεξε μεταξύ των Γιάννη Ζαμπούκη και Φραγκούλη Δούκα. Έγινε η ψηφοφορία και τα αποτελέσματα της στάλθηκαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Επειδή διατυπώθηκαν αντιρρήσεις, ενστάσεις και έγιναν δηλώσεις είτε από τον Φραγκούλη Δούκα που μετείχε στην διαδικασία, είτε από τους Νίκο Ραπτόπουλο και Ανδρέα Καφετζή, οι οποίοι ήταν μέλη της επιτροπής “σοφών” όπως ονομάστηκε, το Evros-news.gr επικοινώνησε με δυο κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στην Αθήνα. Άλλωστε κυκλοφόρησε η πληροφορία, πως στάλθηκε και επιστολή από 12 μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ της περιοχής μας, τα οποία θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και εξέφραζαν διαφωνίες για τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα και την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου από τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Ζητήσαμε λοιπόν ενημέρωση και την άποψη που υπάρχει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος για το συγκεκριμένο θέμα. Οι απαντήσεις που πήραμε και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο, είναι ότι:

  1. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου λειτούργησε υποδειγματικά και εφάρμοσε τις διαδικασίες με βάση όσα προβλέπονται, με αποτέλεσμα η επιτροπή των αυτοδιοικητικών εκλογών να επικροτήσει απόλυτα τους χειρισμούς της.
  2. Η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του νομού για τον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, είναι αυτή που λαμβάνεται υπόψη και καμία άλλη.
  3. Επιβεβαιώθηκε έμμεσα ότι στάλθηκε πράγματι επιστολή από μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ στον Έβρο, αλλά φυσικά δεν λήφθηκε υπόψη και πετάχθηκε στον… κάλαθο των αχρήστων. Μάλιστα δεν ήταν ανώνυμη, αφού την υπέγραφαν ονομαστικά όσοι συμφώνησαν να την στείλουν.
  4. Τα ονόματα τους τα γνωρίζει σε κεντρικό επίπεδο το κόμμα, αλλά δεν δίνει καμιά συνέχεια, γιατί πολύ απλά όπως ειπώθηκε, είναι σαν να μην την έλαβαν.
  5. Το Evros-news.gr έχει στην διάθεση του τα περισσότερα από αυτά τα ονόματα και σύμφωνα με όσα καταφέραμε να πληροφορηθούμε, αυτοί που αντιδρούν σε σε τοπικό επίπεδο για την πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής, προέρχονται κυρίως από το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, για προσωπικούς κυρίως λόγους ή πικρίες διαφόρων ειδών απέναντι στη Νομαρχιακή του κινήματος.

Όπως πάντως μας τόνισαν από τα κεντρικά γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, γι’ αυτούς δεν υπάρχει έτσι και αλλιώς κανένα θέμα, αφού θεωρούν ότι οι διαδικασίες εφαρμόστηκαν και λειτούργησαν υποδειγματικά. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί και η επιλογή για το πρόσωπο του υποψήφιου δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος και θα στηριχθεί.