Λαμπάκης-παλιό Νοσοκομείο: Τρία χρόνια διαβεβαίωνε για λύση, τώρα… εκλιπαρεί για βοήθεια τους βουλευτές Έβρου

Λαμπάκης-παλιό Νοσοκομείο: Τρία χρόνια διαβεβαίωνε για λύση, τώρα… εκλιπαρεί για βοήθεια τους βουλευτές Έβρου

Έχει χαθεί η… μπάλα στην δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη και όποιος προσπαθήσει να εξηγήσει λογικά κάποια πράγματα, κινδυνεύι να βρεθεί στο… ψυχιατρείο. Αυτό αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, στο θέμα του παλιού Νοσοκομείου, με αφορμή την επιστολή του προς τους βουλευτές του νομού Έβρου με θέμα τη διεκδίκηση του.

Τρία χρόνια τώρα, από το 2015, ο κ.Λαμπάκης διαβεβαίωνε κατά καιρούς με δηλώσεις του ότι εξασφάλισε την συγκατάθεση της Κυβέρνησης, ώστε ο δήμος Αλεξανδρούπολης να ξεκινήσει την ανακαίνιση του παλιού Νοσοκομείου επί της οδού Δήμητρος και να στεγαστούν εκεί διάφορες υπηρεσίες. Από την Αστυνομική Διεύθυνση, την Αντιπεριφέρεια και τα Δικαστήρια, μέχρι την… Λιμενική Ακαδημία, που επίσης διαβεβαίωνε ότι του υποσχέθηκε ο φίλος του πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ότι θα δημουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη.

“Άνθρακες ο θησαυρός” όμως και για την Λιμενική Ακαδημία και για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του παλιού Νοσκομείου, οι οποίες εξακολουθούν να ρημάζουν, αφού οι κατά καιρούς κατηγορηματικές δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, διαψεύδονται. Το φοβερό μάλιστα είναι, ότι έκανε σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α Παύλο Μιχαηλίδη, όταν τον Γενάρη του 2018 τον είχε κατηγορήσει γιατί δεν αξιοποίησε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ  «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας», το οποίο αφορούσε έργα προϋπολογισμού έως 2.500.000 ευρώ. Δεν πήρε λοιπόν αυτά τα χρήματα ξεκινώντας κάποιες εργασίες και συγχρόνως να διεκδικήσει περισσότερα.

Έτσι σήμερα και όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, με το συγκεκριμένο θέμα να αποτελεί ένα ακόμα από τα… βατερλώ του, έστειλε επιστολή στους τέσσερις βουλευτές Έβρου, με την οποία τους… εκλιπαρεί να βοηθήσουν μήπως βρεθεί κάποια λύση και αραδιάζει μια σειρά ενεργειών προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες του. Τελειώνει μάλιστα με την φράση: “Βοηθήστε κύριοι Βουλευτές”.

Η επιστολή στους βουλευτές Έβρου

Στην επιστολή προς τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο καίσα, Νατάσα Γκαρά, Δημήτρη Ρίζο και της Ν.Δ Τάσο Δημοσχάκη, αναφέρει:

“Ο δήμος Αλεξανδρούπολης έφθασε στην οροφή της διεκδίκησης της χρήσης του παλιού νοσοκομείου (επί της Δήμητρας) και ιδιαίτερα :

  1. καταρτίσαμε προμελέτη,
  2. καταρτίστηκε προϋπολογισμός ανακαίνισης,
  3. κτιριολογικά του κτιρίου της αστυνομικής διεύθυνσης,
  4. κτιριολογικό  του κτιρίου της αντιπεριφέρειας.

Επισκέφθηκα τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον αναπληρωτή του κ. Γιάννη Τσιρώνη, ως και τον νυν Υπουργό κύριο Σταύρο  Αραχωβίτη.

Επισκέφθηκα την τεχνική διεύθυνση του άνω υπουργείου και πήραμε τις απαραίτητες εγκρίσεις που μας ζήτησαν.

Επισκέφθηκα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητώντας από την υπουργό να συνδράμει, αφού θα μεταστεγαστεί εκεί και η Αστυνομική Διεύθυνση.

Συνεργασθήκαμε με την τότε αντιπεριφερειάρχη και νυν πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Ελένη Δημούδη για την ολοκλήρωση του φακέλου. Συνεργάστηκα με τη γραμματεία του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΣΔΙΤ) για τον τρόπο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Δεν έμεινε τίποτα άλλο να κάνω, ενώ τα κτίρια καταρρέουν.

Βοηθήστε κύριοι Βουλευτές.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

Οι διαχρονικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις του κ.Λαμπάκη για το παλιό Νοσοκομείο

Αναζητώντας κάποιος όσα έχει δηλώσεις, δεσμευθεί και εξαγγείλει, κατηγορηματικά μάλιστα ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης για το συγκεκριμένο θέμα, φτάνει στο 2015, όταν μιλώντας στον STATUS 94.2 είχε πει ότι: Η Αντιπεριφέρεια Έβρου, η Αστυνομική Διεύθυνση, οι υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ακόμη και τα Δικαστήρια, μπορούν να στεγαστούν στο σύμπλεγμα των κτιρίων που βρίσκονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους αναξιοποίητα, στο παλιό νοσοκομείο στην οδό Δήμητρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΩ ΤΟ 2015

Να αξιοποιηθεί το παλιό νοσοκομείο θέλει ο Λαμπάκης. Πρόταση στην Περιφέρεια!

Τον Δεκέμβριο του 2017, πριν ένα χρόνο δηλαδή,  ο κ.Λαμπάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το κτιριακό σύμπλεγμα του παλιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, επί της Οδού Δήμητρας, θα περάσει στα «χέρια» του Δήμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη. Ο Βαγγέλης Λαμπάκης παρέδωσε στον Υπουργό, τον πλήρη φάκελο με τη μελέτη που συντάχθηκε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.

Φέτος, τον Μάρτιο του 2018, ο Ευάγγελος Λαμπάκης δήλωνε στον MAXIMUM FM και στον Δημήτρη Κολιό ότι: “Η Αστυνομική Διεύθυνση και Αντιπεριφέρεια Έβρου στο παλιό νοσοκομείο… εκτός αν έρθει η λιμενική ακαδημία…”. Με πολύ σιγουριά μάλιστα μοίραζε χώρους σε αυτές τις υπηρεσίες.

Ευάγγελος Λαμπάκης: “Η Αστυνομική Διεύθυνση και Αντιπεριφέρεια Έβρου στο παλιό νοσοκομείο… εκτός αν έρθει η λιμενική ακαδημία…”

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018: Σίγουρος ο Λαμπάκης ότι δεν δύο μήνες

θα ολοκληρώνονταν η παραχώρηση του παλιού Νοσοκομείου

Τέλος, τον Απρίλιο του 2018, μιλώντας στον STATUS 94.2, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης είπε ότι επέστρεψε με πολύ θετικές απαντήσεις από την Αθήνα, σε ότι αφορά την ανακαίνιση του παλιού νοσοκομείου της πόλης στην οδό Δήμητρας. Σε δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί, όπως εκτιμά, η παραχώρηση της χρήσης του κτιριακού συμπλέγματος στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και στην Περιφέρεια ΑΜΑΘ και αμέσως μετά είτε μέσω ΣΔΙΤ είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα προκηρυχθεί το έργο της ανακαίνισης. Την δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ως δεύτερη εκδοχή, ανακοίνωσε στον Δήμαρχο ο Γενικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, κατά την συνάντησή τους στην Αθήνα.

Πράσινο φως στον Λαμπάκη, για το παλιό Νοσοκομείο μέσω ΣΔΙΤ ή και ΠΔΕ