Διδυμότειχο: Δοξολογία και κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος 2019 (φωτορεπορτάζ)

Διδυμότειχο: Δοξολογία και κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος 2019 (φωτορεπορτάζ)

Η πρώτη Δοξολογία του νέου έτους 2019 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, πλαισιούμενο από τον ιερό κλήρο της πόλης.

Στην Δοξολογία για το νέο έτος παρέστησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Αγγελής, ο Επιτελάρχης της XVI Μεραρχίας Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Καραμανίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Τερτσούδης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ.Δαμασκηνός ευλόγησε παρουσία των αρχών την Αγιοβασιλόπιτα και αφού ευχήθηκε σε όλους το Νέο Έτος να είναι ειρηνικό, σωτήριο και ελπιδοφόρο την διένειμε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τα κομμάτια από τις τρεις πίτες που υπήρχαν και έκοψαν ο δήμαρχος, ο Στρατηγός και ο Αστυνομικός Διευθυντής.

Στο Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, τόνισε:

«Ενώ ο κόσμος και ο άνθρωπος δημιουργήθηκαν μέσα στό χρόνο και λειτουργούν «εν χρόνω», ο προορισμός τους είναι υπέρχρονος. Αντίθετα ενώ ο άχρονος και αιώνιος Θεός είναι έξω από τούς περιορισμούς του χώρου και του χρόνου, πληροί με την πανταχού παρουσία Του το κάθε μόριο της δημιουργίας και την πιο ελάχιστη χρονική στιγμή.  Γι’ αυτό ούτε ο Θεός είναι ξένος προς τον χρόνο – πού τον μετατρέπει σε καιρό, δηλαδή ευκαιρία σωτηρίας – μήτε ο άνθρωπος άσχετος με την αιωνιότητα και την αθανασία. Και δεν υπάρχει παρηγοριά μεγαλύτερη από το να γνωρίζουμε ότι ἡ αιωνιότητα δεν είναι απρόσιτη, αλλά κτίζεται από ρινίσματα της καθημερινότητάς μας. Τούτο επιμαρτυρεί ο αδιάψευστος ο λόγος της Γραφής: «ο κόσμος παράγεται και η επιθυμία αυτού, ο δε ποιών το θέλημα του Θεού μένει εις τον αιώνα» (Α΄ Ιωάν. 2,17)».