Έβρος: Προβλέψεις για χιόνια την Τετάρτη και κίνδυνος πλημμυρών την Πέμπτη

Έβρος: Προβλέψεις για χιόνια την Τετάρτη και κίνδυνος πλημμυρών την Πέμπτη

Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός και σήμερα Τρίτη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στο νομό Έβρου για σήμερα Τρίτη, αλλά από αύριο Τετάρτη το νέο κύμα κακοκαιρίας που ονομάστηκε “Τηλέμαχος”, φέρνει μεν άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και χιόνια αρχικά με έντονες βροχοπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Η γενική πρόβλεψη αναφέρει ότι:

Νέα ισχυρή κακοκαιρία θα μας επηρεάσει από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή. Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 9-10 ίσως και 11 μποφόρ, οι πολύ ισχυρές καταιγίδες, αλλά και οι πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια και κεντρικώ χώρα.
Επηρεάζονται με τα μέχρι τώρα στοιχεία με χιονοπτώσεις την Τετάρτη η Δυτική Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Κεντρική Στερεά και βόρεια Πελοπόννησος.
Όμως με την επικράτηση θυελλωδών ριπών νοτιάδων την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα ανέβει κατακόρυφα και οι χιονοπτώσεις περιορίζονται μόνο σε πιο μεγάλα υψόμετρα, στη δυτική Μακεδονία και οροσειρά της Πίνδου. Μεγάλα ύψη νερού και ιδιαίτερη προσοχή σε Ιόνιο, δυτική Στερεά Ελλάδα, δυτική Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Ανατολική Θράκη.

Προσοχή κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στον Έβρο
Την Τετάρτη και την Πέμπτη στον Έβρο, λόγω των πολύ θυελλωδών νότιων ανέμων 9-10 μποφόρ και την σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στους 12 βαθμούς αλλά και τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις που θα πέσουν, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα φαινόμενα αυτά στον Έβρο δείχνουν να είναι αρκετά, έως πολύ έντονα.

Οι άνεμοι από Τετάρτη γυρνούν νοτιάδες, ισχυροί 9-10 μποφόρ και η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά με την μέγιστη γύρω στους 7 βαθμούς, ενώ από το απόγευμα προβλέπονται βροχές.

Την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις πολύ δυνατές ριπές νοτιάδων που θα παραμείνουν 9-10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει και άλλο και φτάνει στους 12 βαθμούς η μέγιστη.

Την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια, οι άνεμοι πλέον γυρνούν βοριάδες, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Το Σάββατο ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και παγετός τα βράδια  όπου η θερμοκρασία θα είναι -3 βαθμοί.

Την Κυριακή συνεχίζεται η ηλιοφάνεια, αλλά κατεβαίνει ακόμη λίγο η θερμοκρασία και η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς. Παγετός τα βράδια και -6 βαθμοί.

Πηγή: Ορέστης Ορεστιαδίτης