Αλεξανδρούπολη: Υπογράφεται αύριο η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων»

Αλεξανδρούπολη: Υπογράφεται αύριο η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων»

Υπογράφεται αύριο Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων στην Αλεξανδρούπολη» (ΜΕΑ).

Το αρχικό έργο που αφορά την κατασκευή της μονάδας και τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας της έχει προϋπολογισμό περίπου 28 εκατ. ευρώ, ενώ ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός με την προαίρεση μπορεί να φτάσει μέχρι τα 60.881.372,28 € (προ Φ.Π.Α.).

Μπορεί δηλαδή να δοθεί παράταση από ένα έως 15 χρόνια αλλά το συνολικό ποσό δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 60,8 εκατ. συν ΦΠΑ.

Η υπογραφή θα γίνει παρουσία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, του Προέδρου της ΔΙΑΜΑΑΘ η οποία και έχει την ευθύνη του έργου και δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας ΜΕΣΟΓΙΕΟΣ Α.Ε Διονύση Γεωργόπουλου.

Επίσης έγινε γνωστό ότι η υπογραφή σύμβασης έργου «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων στην Αλεξανδρούπολη», θα γίνει παρουσία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελλου

Να τονίσουμε εδώ, ότι η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει και ξεκίνησε ήδη προχωρώντας με εντατικούς ρυθμούς, την κατασκευή του ΧΥΤΥ Αλεξανδρούπολης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2019.

-Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Αλέξανδρούπολης

-Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του Χ.Υ.Τ.Υ – Μπορεί να τελειώσει και νωρίτερα λέει ο ανάδοχος