Συνάντηση των Αστυνομικών Ορεστιάδας με τον βουλευτή Ν.Δ Τάσο Δημοσχάκη στη Βουλή

Συνάντηση των Αστυνομικών Ορεστιάδας με τον βουλευτή Ν.Δ Τάσο Δημοσχάκη στη Βουλή

Συνάντηση με τον βουλευτή της Ν.Δ και επίτιμο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιο Δημοσχακη, είχε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Βουλή όπου τον επισκέφθηκε, το προεδρείο της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας.

Ο Πρόεδρος Ηλίας Ακίδης, ο Γενικός Γραμματέας Θεοδόσης Κυπαρισσούδης και ο ταμίας Γιάννης Αφουκατούδης, συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό της ένωσης, αλλά και προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία του βορείου Έβρου. Όπως το Τ.Ε.Ι ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΊΧΟΥ, για το οποίο μάλιστα οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας έχουν πάρει θέση με ανακοίνωση τους και ζητούν να παραμείνει στην πόλη.

Μάλιστα ο κ.Δημοσχάκης τους ενημέρωσε ότι κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, επισυνάπτοντας την επιστολή Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, σχετικά με τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που χώρους εργασίας τους, εξαιτίας των καθυστερημένων διαδικασιών για τις προσλήψεις καθαριστριών μέσω ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή ότι οι συνθήκες υγιεινής βρίσκονται σε οριακά δυσμενές σημείο, ώστε να τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα προσβολής της υγείας τόσο των αστυνομικών υπαλλήλων αλλά και των 250-300 κρατουμένων, μεταξύ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων προϊσταμένων προκειμένου να επιλυθεί ένα ζήτημα που σχετίζεται με το αδιαπραγμάτευτο αγαθό της υγείας.

Ακολουθεί η αναφορά:

ΘΕΜΑ:   Άμεση επίλυση του ζητήματος της καθαριότητας στους χώρους εργασίας των αστυνομικών υπαλλήλων!

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο προεδρείο της βουλής την συνημμένη επιστολή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, σχετικά με τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που χώρους εργασίας, στους χώρους υγιεινής και στα κρατητήρια εξαιτίας των καθυστερημένων διαδικασιών για τις προσλήψεις καθαριστριών μέσω ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι για άλλη μια χρονιά οι διαδικασίες τοποθέτησης υπαλλήλων καθαριότητας καθυστερούν δραματικά, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό ζήτημα προσβολής της υγείας τόσο των αστυνομικών υπαλλήλων, αλλά και των 250-300 κρατουμένων, μεταξύ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών αποτελεί απόλυτα ορατό κίνδυνο λόγω έλλειψης καθαριότητας και απουσία μέσων απολύμανσης και αντισηψίας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου για την επίλυση του ζητήματος υπογραμμίζοντας ότι το αγαθό της υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμο.