ΠΡΟΚΛΗΣΗ μουσουλμάνου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Λαμπάκη: “Εντελώς φυσικά ο γείτονας κάτοικος Αδριανούπολης δηλώνει Θρακιώτης”!!!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ μουσουλμάνου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Λαμπάκη: “Εντελώς φυσικά ο γείτονας κάτοικος Αδριανούπολης δηλώνει Θρακιώτης”!!!

Άρχισαν τα όργανα και στην περιοχή μας μετά την ψήφιση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς; Μήπως παίρνει σειρά και η Θράκη για απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως εκφράζουν φόβο ορισμένοι;

Φαίνεται ότι κάποιοι στον Έβρο βρήκαν την ευκαιρία και με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους 6 “πρόθυμους” βουλευτές, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ γράφοντας ότι κάτι αντοίστοιχο με όσα υποστηρίζουν οι Σκοπιανοί, ισχύει και για τους… Τούρκους της Αδριανούπολης. Κι αναφερόμαστε στον μουσουλμάνο δάσκαλο Δαγκλή Γιασάρ, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Αλεξανδρούπολης με την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αφού τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, το… προχώρησε πάρα πολύ και αρκετά επικίνδυνα. Έγραψε συγκεκριμένα, σε ανάρτηση με φωτογραφία που ανέβασε με το Νίκο Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτημα του γνωστού σε όλους μας Γρηγόρη Βαλλιανάτου, ότι:

“Η προσωπική μου γνώμη είναι πως εφόσον εξασφαλίζεται η ιστορική κληρονομιά για την Ελλάδα και ξεκαθαρίζεται πως δεν υπάρχουν αλυτρωτισμοί.. είναι μια λύση θετική.. εγώ το σκέφτομαι αντίστοιχα με τη Θράκη που εντελώς φυσικά ο γείτονας κάτοικος Αδριανούπολης δηλώνει Θρακιώτης.. όμως για να πάρει κάποιος θέση δημόσια σε τέτοια ζητήματα οφείλει να ξέρει 2 πράγματα παραπάνω να έχει μελετήσει και όχι να πει τα ”νομίζω του” όπως έκανα εγώ μόλις τώρα”.

Ενώ δηλαδή αναγνωρίζει ότι μπορεί να μην ξέρει 2 πράγματα παραπάνω και λέει τα “νομίζω του”, με πολύ ευκολία επικαλέστηκε ότι οι Τούρκοι της Αδριανούπολης μπορεί να δηλώνουν Θρακιώτες.

Κι αν για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αναμενόμενο ο Δαγκλή Γιασάρ να παίρνει θετική θέση, μια και το ίδιο κάνει και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου του οποίου είναι και δεν το κρύβει φίλος, αυτά που έγραψε για την Θράκη είναι και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. Γιατί η Αδριανούπολη μπορεί να βρίσκεται γεωγραφικά στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης, αλλά ο κάτοικος της είναι Τούρκος και σε καμιά περίπτωση Θρακιώτης. Όπως και ο κάτοικος των Σκοπίων, δεν είναι φυσικά Μακεδόνας, όπως ισχυρίζονται στην συγκεκριμένη χώρα και αποδέχθηκε δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη άποψη που εξέφρασε ο Δαγκλή Γιασάρ, που είναι δάσκαλος αλλά και ιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων» στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα τούρκικα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης”, αποτελεί σίγουρα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ και δημιουργεί αυτόματα θέμα. Γιατί ο ίδιος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν πολλές φορές την επικαιρότητα, με την επιλογή του να ονομάζει την Αλεξανδρούπολη με την τουρκική της ονομασία Dedeagac

Πρέπει να πάρει θέση άμεσα ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, που το

2011 είχε αποκαλέσει Θρακιώτες τους Τούρκους της Κωνσταντινούπολης

Το θέμα είναι κατά την γνώμη μας πολύ σοβαρό και θα πρέπει να πάρει θέση ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, υποψήφιος του οποίου είναι ο κ.Δαγκλή Γιασάρ, που εκφράζει τέτοιες ανιστόρητες και επικίνδυνες απόψεις για τους Τούρκους της Αδριανούπολης, την στιγμή που γνωρίζουμε πως στη συγκεκριμένη πόλη υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα των συλλόγων που ασχολούνται με την ψευδεπίγραφη και αποκαλούμενη “Ανεξάρτηρη Δυτική Θράκη”.

Βέβαια, για να πούμε του στραβού το δίκιο, ο μουσουλμάνος στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα τουρκικά Δαγκλή Γιασάρ, όπως αυτοπροσδιορίζεται και δημιούργησε και τον συγκεκριμένο σύλλογο με πολύ… έξυπνο τίτλο, μάλλον τα ίδια είπε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, που το 2011 σε εκδήλωση τουριστικής προβολής της Αλεξανδρούπολης στην Κωνσταντινούπολη απευθυνόμενος σε Τούρκους είχε πει: “Δεν επιτρέπεται Θρακιώτες όπως εσείς!!! να μην ξέρετε την άλλη γωνιά της Θράκης. Την Δυτική Θράκη”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΜΠΑΚΗ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*