Δήμος Αλεξανδρούπολης: Τέλος καλοκαιριού θα τοποθετηθούν 4 συστήματα πρόσβασης στα άτομα ΑΜΕΑ στις παραλίες!!!

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Τέλος καλοκαιριού θα τοποθετηθούν 4 συστήματα πρόσβασης στα άτομα ΑΜΕΑ στις παραλίες!!!

Η μνημειώδης ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη, αποδεικνύεται καθημερινά και δικαιώνει τον λαό του δήμου Αλεξανδρούπολης που στις 2 Ιουνίου τους έστειλε στον… χώρο της αντιπολίτευσης.

Χθες αναφερθήκαμε στο σοβαρό θέμα της έλλειψης ναυαγοσωστών που έπρεπε να υπάρχουν από την 1η Ιουνίου στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης και έχουμε φτάσει 6 Ιουλίου αλλά δεν έχουν εμφανιστεί, ενώ ουδείς γνωρίζει πότε και εάν τελικά βρεθεί λύση. Κι αυτό γιατί κηρύχθηκαν άγονοι οι δυο διαγωνισμοί, αλλά και η προσπάθεια απ’ ευθείας ανάθεσης σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης, την ίδια στιγμή που το Λιμεναρχείο στέλνει συνέχεια πρόστιμα στον δήμο Αλεξανδρούπολης για την έλλειψη των απαραίτητων ναυαγοσωστών. Σάμπως από την τσέπη τους θα τα πληρώσουν ο κ.Λαμπάκης και οι επίσης ανίκανοι να βρουν λύσεις συνεργάτες του Αντιδήμαρχοι; Λες και δεν ήξεραν από τις δυο προηγούμενες χρονιές ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν φρόντισαν έγκαιρα να το λύσουν.

Θα τελειώσει το καλοκαίρι και μετά θα

τοποθετηθούν συστήματα για τους ΑΜΕΑ 

Άλλη μια απόδειξη της ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας τους, είναι η τοποθέτηση 4 συστημάτων για τα άτομα ΑΜΕΑ σε παραλίες της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα σε  ΕΟΤ,  παραλία της Χηλής, στο Δελφίνι και στην Κ. Ακτή. Η προμήθεια του εξοπλισμού είχε αποφασιστεί τον Μάρτιο και πριν λίγες μέρες βγήκε η προκήρυξη του διαγωνισμού. Συνολικά, ο προϋπολογισμός ξεπερνά τις 220.000 ευρώ και οι προσφορές των εταιρειών θα υποβάλλονται μέχρι τέλη Ιουλίου. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα προβεί στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων και υποδομών που θα εξασφαλίζουν την πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε παραλίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης κατά τους θερινούς μήνες όπως αναφέρεται. Μόνο που οι θερινοί μήνες, τουλάχιστον για φέτος, θα τελειώσουν όταν ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο το Seatrac στην δημοτική πλαζ και τίποτε άλλο. Η επίκληση των γραφειοκρατικών προβλημάτων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είναι μια καλή δικαιολογία, όμως σε άλλες περιπτώσεις ο δήμος Αλεξανδρούπολης και ο ίδιος ο Βαγγέλης Λαμπάκης, κινούνται πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά. Εδώ και αρκετό καιρό για παράδειγμα και ενώ η θητεία τους λήγει 31 Αυγούστου, φρόντισαν να “κλείσουν” τον φωτισμό για τον στολισμό των Χριστουγέννων του 2019 από συγκεκριμένη εταιρεία. Για τα άτομα ΑΜΕΑ δεν μπορούσαν να κινηθούν το ίδιο γρήγορα και αποτελεσματικά;

Για το ίδιο θέμα, θα περιμέναμε τώρα που η είδηση βγήκε στην επικαιρότητα, την τοποθέτηση του Συλλόγου Ατόμων ΑΜΕΑ νομού Έβρου και του Προέδρου Κώστα Ευθυμιάδη, αφού τα μέλη του θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα συστήματα πρόσβασης στις παραλίες αφού τελειώσει το καλοκαίρι.