Μπουρίνι με χαλάζι-καλάσνικοφ… θέρισε τις ελιές σε Μάκρη, Δίκελλα – Τεράστιες οι καταστροφές (BINTEO+φωτό)

Μπουρίνι με χαλάζι-καλάσνικοφ… θέρισε τις ελιές σε Μάκρη, Δίκελλα – Τεράστιες οι καταστροφές (BINTEO+φωτό)

Τεράστιες είναι οι καταστροφές και στις καλλιέργειες από το χθεσινό μπουρίνι που έπληξε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα την Μάκρη, τα Δίκελλα, την Μεσημβρία και την Συκκοράχη, αφού το χαλάζι-καλάσνικοφ κυριολεκτικά… θέρισε τα ελαιόδεντρα κυρίως στην περιοχή της Μάκρης και “εξαφάνισε” δυστυχώς την φετινή, ίσως και την επόμενη παραγωγή ελιών και φυσικά λαδιού.

Πέρα από τις ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα και στέγες σπιτιών ή άλλων κατασκευών, το χαλάζι που σε μερικά σημεία έφτανε και σε μέγεθους ροδάκινου, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες όχι μόνο της ελιάς, αλλά και τις υπόλειπες των αγροτών. Στο βίντεο του Γιάννη Τζαμπαζάκη, μπορείτε να πάρετε μια… γεύση της καταστροφικής μανίας της χθεσινής κακοκαιρίας που ξαφνικά και για λίγο χρονικό διάστημα, έπληξε και την περιοχή μας.

Gepostet von Giannis Tzampazakis am Mittwoch, 10. Juli 2019

Περιφέρεια και δήμος Αλεξανδρούπολης για τις ζημιές

Χθες αφού κόπασε το ξαφνικό μπουρίνι, στην Μάκρη και τις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του νομού Δημήτρης Πέτροβιτς, αλλά και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης προκειμένου να σχηματίσουν μια πρώτη “εικόνα” για την κατάσταση και τις καταστροφές. Ο κ.Πέτροβιτς ζήτησε από τον δήμο Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα, να σταλούν τα στοιχεία προκειμένου να γίνει η οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και να δικαιούνται αποζημίωση όσοι είδαν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους.

Σήμερα ο δήμος Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση του ενημέρωσε τον κόσμο ότι: “Μεγάλης έντασης βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από ισχυρή χαλαζόπτωση και θυελλώδεις ανέμους σημειώθηκε τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2019, σε περιοχές των Δημοτικών Κοινοτήτων Μάκρης και Συκκοράχης του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Αποτέλεσμα της κακοκαιρίας – χαλαζόπτωσης ήταν η πτώση δέντρων, ενώ υλικές ζημιές υπέστησαν κατοικίες, αυτοκίνητα, αποθήκες και επιχειρήσεις.

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρούν από πρώτη στιγμή στην περιοχή με μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό για την αποκατάσταση των ζημιών.

Επίσης άμεσα θα μεταβεί κλιμάκιο του δήμου προκειμένου να γίνει μια πρώτη καταγραφή και εκτίμηση της έκτασης των ζημιών.

Οι δημότες που επλήγησαν από την καταστροφική χαλαζόπτωση μπορούν να υποβάλουν αίτηση εκτίμησης των ζημιών που υπέστησαν, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (07:00 -15:00), στο κεντρικό δημαρχείο και στον 1ο όροφο, στο γραφείο πρωτοκόλλου”.