Mανούσης: Δεν θ’ ασχοληθώ ακτοπλοϊκά με την Σαμοθράκη. Σκέφτομαι ξενοδοχειακές επενδύσεις σε “Παχιά Άμμο”, “Δάφνες”

Mανούσης: Δεν θ’ ασχοληθώ ακτοπλοϊκά με την Σαμοθράκη. Σκέφτομαι ξενοδοχειακές επενδύσεις σε “Παχιά Άμμο”, “Δάφνες”

Στο αγαπημένο του νησί της Σαμοθράκης, βρέθηκε μαζί με την σύζυγο του για τις γιορτές του Πάσχα ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης και πέρασε τις γιορτές στο σπίτι που έχει δίπλα στην θάλασσα.

Με αφορμή την παρουσία του στο νησί και μια ανάρτηση που έκανε, δέχθηκε ερώτηση από μια φίλη του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν σκοπεύει να δρομολογήσει κάποιο από τα ταχύπλοα του στην γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferriεs, που μετά από όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2019 πήρε τα πλοία του και πλέον αυτά εκτελούν δρομολόγια σε επιδοτούμενες γραμμές των Δωδεκανήσων, με έσοδα άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, επέλεξε να απαντήσει. Ξεκαθάρισε λοιπόν ότι δεν πρόκειται να δρομολογήσει κάποιο ταχύπλοο και γενικά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να ασχοληθεί ξανά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης.

Έδωσε όμως μια πολύ σημαντική είδηση, αφού γνωστοποίησε πως σκοπεύει να ασχοληθεί με ξενοδοχειακές επενδύσεις στην περιοχή της “Παχιάς Άμμου” και στις “Δάφνες”. Να επισημάνουμε, ότι στην πρώην περιοχή, όπου είναι και η καλύτερη παραλία του νησιού, διαθέτει έκταση δεκάδων στρεμμάτων όπου μπορεί να  κατασκευαστεί ξενοδοχείο, ενώ στις “Δάφνες” υπάρχει σχεδόν ολοκληρωμένο συγκρότημα κατοικιών και ένα κορυφαίο οινοποιείο, τα οποία όμως εγκατέλειψε μετά το 2019 απογοητευμένος από τις εξελίξεις.

Η απάντηση του Φώτη Μανούση αναφέρει:

“Στην Σαμοθράκη έρχομαι από πολύ παλιά! Ίσως πριν καν γεννηθείτε! Ασχολήθηκα με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού, όχι από επιλογή μου αλλά από φιλότιμο και αγάπη στο νησί, όταν υπήρχε ανάγκη και μου το ζήτησαν, την στιγμή που κανένας ντόπιος η ξένος δεν ήθελε να βοηθήσει!
Και για να ασχοληθώ έπρεπε να εγκαταλείψω ένα όνειρο μου που ετοίμαζα χρόνια και που ήταν η υλοποίηση μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης στην ‘’Παχιά Άμμο’’.
Ασχολήθηκα λοιπόν με τα πλοία με μεγάλη προσπάθεια και αγώνα!
Φυσικά και παρότι από τότε έγιναν πολλά στο νησί που με πίκραναν, -ειδικά όταν ένοιωσα την αχαριστία κάποιων που είχαν πολλαπλώς ευνοηθεί από εμένα – δεν έπαψα ποτέ να αγαπώ το νησί και να ενδιαφέρομαι για αυτό! Έτσι και τώρα!
Όπου μπορώ να βοηθήσω θα το κάνω!
Αλλά τουλάχιστον προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού!
Αρκετά βοήθησα για πάνω από είκοσι χρόνια στο να υπάρχει συγκοινωνία στο νησί με ελάχιστα έσοδα και σχεδόν μηδενική επιδότηση!
Ίσως ήρθε ο καιρός να υλοποιήσω με τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου, τα όνειρα μου που είχα εγκαταλείψει τότε… Η ‘’Παχιά Άμμος’’ και η ‘’Δάφνες’’ περιμένουν! Και τότε φυσικά θα υπάρχουν ταχύπλοα αποκλειστικά για τους ενοίκους των μονάδων.
ΥΓ. Τα παραπάνω δεν αποτελούν δέσμευση ! Οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί ανά πάσα στιγμή μεταβάλλονται ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν και ενίοτε από τις αποφάσεις του Θεού “.
ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΑΝΟΥΣΗ