Απειλές Δευτεραίου κατά Πιτιακούδη, υπεύθυνου του Evros-news.gr: “Καλά θα κάνει να μην συναντηθούμε…” (ΒΙΝΤΕΟ)

Απειλές Δευτεραίου κατά Πιτιακούδη, υπεύθυνου του Evros-news.gr: “Καλά θα κάνει να μην συναντηθούμε…” (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ξεκάθαρες απειλές εναντίον του Κώστα Πιτιακούδη, υπεύθυνου του Evros-news.gr, προέβη κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Σάββας Δευτεραίος.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του για το θέμα του ψηφίσματος που τελικά εκδόθηκε ομόφωνα κατά της επένδυσης των χρυσορυχείων στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης και σφόδρα ενοχλημένος από δημοσίευμα μας για την συστράτευση του με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλη Λαμπάκη, ο κ.Δευτεραίος αναφέρθηκε ονομαστικά σε μένα και απείλησε πως… καλά θα κάνει ο Κώστας Πιτιακούδης να μην συναντηθούν. “Ο κύριος Πιτιακούδης έγραψε ότι εμείς είμαστε ουρά του Λαμπάκη. Θέλουμε να πληροφορήσουμε τον κύριο αυτό, τον οποίο καλά θα κάνει να μην συναντηθούμε, δεν είμαστε ουρά κανενός. Και όταν λέμε δεν είμαστε ουρά κανενός, το λέμε και το εννοούμε”.

Παρακολουθώντας την συζήτηση διαδικτυακά και στο άκουσμα της ευθείας απειλής, πως καλά θα κάνω να μην τον συναντήσω, οι πρώτες σκέψεις και επειδή ο κ.Δευτεραίος είναι γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος του στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ήταν τι ακριβώς εννοεί με αυτή την απειλητική του φράση:

  • Θα με πλακώσει στο ξύλο μόλις με συναντήσει;
  • Θα με περάσει από… λαϊκό δικαστήριο, όπως γινόταν στοn εμφύλιο με όσους δεν συμφωνούσαν με το κόμμα του και θα αποφασιστεί μετά η… ποινή μου;  Γιατί η “Λαϊκή Συσπείρωση” που ο ίδιος είναι επικεφαλής, το ΚΚΕ εκπροσωπεί μια και αποτελεί την αυτοδιοικητική του παράταξη παντού
  • Θα συνεδριάσει μήπως η… Κυβέρνηση του βουνού ενδεχομένως, προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη μου, επειδή… τόλμησα να του κάνω κριτική;

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την μετάδοση της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση

Ο Σάββας Δευτεραίος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε την επίθεση, θεωρώντας ότι ένα δημοσίευμα στην στήλη ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ που αναφέρονταν σε όσα συμβαίνουν σε κάποιον άλλο δήμο της Ελλάδας, “φωτογραφίζουν” τον ίδιο. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, χωρίς ονόματα, ανέφερε:

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”… θεώρησε πως αναφέρεται σε αυτόν, αφού όπως ακούσατε είπε: “Δεν είναι μόνο αυτά. Είχαν και άλλα ψεύδη. Του στυλ, ο Δευτεραίος, δεν λέει ο Δευτεραίος για να μην λέμε και ψέματα, επικεφαλής αριστερής παράταξης, ενώ ήταν στην Αθήνα, ψήφιζε τηλεφωνικά και στήριζε τον Λαμπάκη στην Οικονομική επιτροπή. Πραγματικά ντρέπομαι και μόνο που το αναφέρω. Αλλά αυτές οι γελοιότητες, αυτή η λάσπη που δεν σεβάστηκε ούτε την κηδεία του πρώτου μου ξαδέρφου, που δεν σεβάστηκε ότι την ίδια μέρα ήταν η Φανή η Τρέλλη στην Οικονομική επιτροπή, γιατί αυτή είναι τακτικό μέλος και δεν συνεδρίασε η Οικονομική επιτροπή, αυτές οι γελοιότητες να ξέρουν πολύ καλά, δεν μας ακουμπάνε. Καλά λοιπόν θα κάνει να μην συναντηθούμε, γιατί έχουμε και πολύ σάλιο και αντί να το φτύνουμε προς τα κάτω μπορεί να το φτύσουμε πουθενά αλλού”. 

Αυτά είπε λοιπόν ο κ.Δευτεραίος και διαβάζοντας το απόσπασμα του “Ναρκαλιευτή” που σας παρέθεσα, δεν είδα να αναφέρει ούτε τον ίδιο, ούτε τον δήμο Αλεξανδρούπολης και την Οικονομική του επιτροπή. Αντίθετα αναφέρει πως ενώ συμβαίνουν κάποια περίεργα πράγματα σε άλλο δήμο της χώρας, οι επιτροπές του δήμου Αλεξανδρούπολης λειτουργούν υποδειγματικά και κυρίως, επειδή το θεωρώ πολύ σημαντικό: Δεν αναφέρεται πουθενά για κηδεία πρώτου ξαδέρφου που επικαλέστηκε για το εαυτό του ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, αλλά για σοβαρή προσωπική υπόθεση του άλλου αριστερού στον άλλο δήμο της χώρας.

Επειδή όμως επεσήμανε συγκεκριμένα πράγματα ο κ.Δευτεραίος και επειδή δεν μπορούσα χωρίς να το ψάξω, να πω… μήπως έχει τη μύγα και μυγιάζεται που λέει ο λαός μας. Ανέφερε εξάλλου συγκεκριμένα γεγονότα. Πως στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του δήμου Αλεξανδρούπολης ήταν εκεί η κυρία Φανή Τρέλλη που αποτελεί το τακτικό της μέλος αλλά δεν έγινε συνεδρίαση, είπα να κάνω μια μικρή έρευνα. Τι ανακάλυψα;

  • Η Οικονομική επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης, συνεδρίασε για τελευταία φορά επί της θητείας του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη στις 26 Αυγούστου 2019, πέντε ημέρες δηλαδή πριν την λήξη και τυπικά της θητείας του. Το Evros-news.gr μάλιστα είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τις αποφάσεις που έλαβε.
  • Σε αυτή, υπήρχαν τρεις υποθέσεις επαγγελματιών, που είχαν καταθέσει αγωγές εναντίον του δήμου Αλεξανδρούπολης και ζητούσαν να γίνει δικαστικός συμβιβασμός, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα τους, που τα δικαιούνταν οι άνθρωποι. Δικηγόρος και των τριών ήταν η Βασιλική Μιχαλακάκου, σύζυγος του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. 
  • Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κανονικά. Η Φανή Τρέλλη, δημοτική σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και τακτικό μέλος της επιτροπής, πράγματι δεν συμμετείχε. Την αντικατέστησε όμως ποιος νομίζετε; Ο Σάββας Δευτεραίος. Ιδού και η σχετική αναφορά από το επίσημο έγγραφο στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

  • Με την συμμετοχή του κ.Δευτεραίου λοιπόν, τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής ήταν 5, οπότε σε σύνολο 9 που την αποτελούν, υπήρχε ΑΠΑΡΤΙΑ και μπορούσε να συνεδριάσει για τελευταία φορά, πριν αναλάβουν οι… Ζαμπούκηδες και δεν ήξερε η σύζυγος του κ.Λαμπάκη τι θα γινόταν με τις τρεις υποθέσεις των πελατών της. Αν δηλαδή οι επόμενοι αποφάσιζαν να υπάρξει δικαστικός συμβιβασμός και να πληρωθούν σχεδόν αμέσως μετά και να μην μπλέκουν σε δικαστικές περιπέτειες για να πάρουν τα χρήματα τους, όπως άλλοι που δεν είχαν δικηγόρο την κ.Μιχαλακάκου.

  • Με την συμμετοχή λοιπόν του κ.Δευτεραίου, του μοναδικού από άλλη δημοτική παράταξη, ο οποίος επαναλαμβάνω αναπλήρωσε την κ.Τρέλλη, έγινε η συνεδρίαση. Μόλις ξεκίνησε, ο Βαγγέλης Λαμπάκης ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής αποχώρησε, μια και σύμφωνα με το νόνο υπήρχε κώλυμα, γιατί δικηγόρος σε αυτές τις τρεις υποθέσεις ήταν η σύζυγος του και ο νόμος το απαγορεύει. Έτσι έμειναν οι τέσσερις να αποφασίσουν ιαι να ψηφίσουν.  Δηλαδή οι Γερακόπουλος, Ουζουνίδης, Τσονίδου-Σκεύα και ο Σάββας Δευτεραίος.

  • Τελικά και οι τρεις πελάτες της συζύγου του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, δικαιώθηκαν. Ο κ.Δευτεραίος, με βάση το επίσημο έγγραφο από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ψήφισε… λευκό, αλλά με τις ψήφους των άλλων τριών (Γερακόπουλου, Ουζουνίδη, Τσονίδου-Σκεύα), μόλις τρεις δηλαδή από τα 9 μέλη της επιτροπής, αποφασίστηκε να πληρωθούν με δικαστικό συμβιβασμό. Μάλιστα συμμετείχε προφανώς στην διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που όπως αναφέρει το επίσημο έγγραφο υπήρξε.

  • Υπήρχε και μια τέταρτη υπόθεση, αυτή του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Λαμπάκη και Αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θέμη Κυριακίδη, στην οποία και ο κ.Δευτεραίος ψήφισε υπέρ, σε αντίθεση με τις άλλες δύο.
  • Έτσι, σε μια συνεδρίαση που αν ήταν μόνο 4 παρόντες δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και τελικά προχώρησε η διαδικασία χάρη στην παρουσία του Σάββα Δευτεραίου, όλα πήγαν κατ ευχήν για τους τρεις πελάτες της κυρίας Λαμπάκη, της δικηγόρου Βασιλικής Μιχαλακάκου. Πέντε ημέρες πριν αποχωρήσει και τυπικά ο σύζυγος της από την καρέκλα του δημάρχου.
  • Άρα, ο κ.Δευτεραίος στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, εφ όσον ο ίδιος ένοιωσε να τον “φωτογραφίζει” το κομμάτι που γράφτηκε στην στήλη ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ, φαίνεται από τα συγκεκριμένα στοιχεία πως ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ. Τουλάχιστον στον δήμο Αλεξανδρούπολης η συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τον ίδιο να αναπληρώνει την κ.Τρέλλη.
  • Στο επίσημο έγγραφο από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, φαίνεται λοιπόν ότι ο Σάββας Δευτεραίος ήταν στην συνεδρίαση της επιτροπής. Η αναφορά του όμως σε κηδεία συγγενικού του προσώπου, την οποία είπε ότι δεν σεβάστηκα, όπως θα διαπιστώσατε και εσείς διαβάζοντας το σχετικό απόσπασμα, δεν υπάρχει πουθενά. Ο ίδιος το επικαλέστηκε χθες βράδυ και το χρησιμοποίησε για να μου επιτεθεί. Αυτός λοιπόν δεν το σεβάστηκε και το ανέφερε προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις εναντίον μου. Ας απαντήσει λοιπόν. Βρισκόταν δηλαδή στην Αθήνα για το πολύ θλιβερό αυτό καθήκον και εμφανίστηκε να είναι στην Αλεξανδρούπολη και να παίρνει μέρος στην συνεδρίαση; Γιατί έναν-δύο που ρώτησα και γνωρίζουν πολύ καλά όσα συμβαίνουν στην Οικονομική επιτροπή, κάτι τέτοιο μου είπαν.

Εν κατακλείδι και επειδή το ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά προς κάθε κατεύθυνση.

  1. Ουδείς είναι υπεράνω κριτικής
  2. Κάθε φορά που ακούω για το περιβόητο… ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, κάτι παθαίνω. Γιατί ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του και όχι από την πολιτική ή κομματική ιδεολογία που έχει.
  3. Ρωτάω λοιπόν ξεκάθαρα αυτόν τον άτεγκτο και ασυμβίβαστο σε παρόμοια θέματα Σάββα Δευτεραίο, που όπως είπε, δεν είναι… ουρά του Λαμπάκη: Ήταν στην Αθήνα και δέχθηκε να τον εμφανίσουν ότι βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη, αναπλήρωσε την Φανή Τρέλλη και έτσι υπήρξε απαρτία στην Οικονομική επιτροπή για να δικαιωθούν τρεις πελάτες της δικηγόρου, συζύγου του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη;
  4. Κάνουν τέτοια πράγματα οι αριστεροί και μάλιστα οι κομμουνιστές;

Κώστας Πιτιακούδης