Χατζηγιάννογλου: Κάποιοι ονειρεύονται να μεταφερθεί η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου στην Αλεξανδρούπολη, αλλά δεν θα τους περάσει

Χατζηγιάννογλου: Κάποιοι ονειρεύονται να μεταφερθεί η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου στην Αλεξανδρούπολη, αλλά δεν θα τους περάσει

Επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Evros-news.gr, για τα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη έκτακτη σύσκεψη που έγινε στην έδρα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με την λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS και τον Σταύρο Αποστολίδη, ο κ.Χατζηγιάννογλου παραδέχθηκε αυτό που γράψαμε, ότι δηλαδή παρουσία του ίδιου, του βουλευτή Χρήστου Δερμεντζόπουλου που ήταν ο μοναδικός που παρέστη αυτοπροσώπως στην σύσκεψη και του Κώστα Βαφειάδη, Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και Καθηγητή της Σχολής Νοσηλευτικής,  υπήρξε τοποθέτηση εκπροσώπου του Συλλόγου Νοσηλευτών Ελλάδας για την μεταφορά της Σχολής στην Αλεξανδρούπολη. “Υπήρξε τοποθέτη μιας κυρίας συγκεκριμένης, της οποίας να με συγχωρέσετε δεν θυμάμαι το όνομά της, την οποία θεωρώ σχεδόν επίθεση, να μεταφερθεί η Σχολή στην Αλεξανδρούπολης”, είπε αρχικά ο κ.Χατζηγιάννογλου.

-Νοσηλευτική Διδυμοτείχου: Ξεκινάει στις 18 Νοεμβρίου αποφασίστηκε στη σύσκεψη – Πολλά προβλήματα και μαθήματα μέσω… τηλεδιάσκεψης

“Δεν μπορούμε να μιλάμε για μία Σχολή Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου που υπάρχει από το 2007, αλλά δεν την οργάνωσαν ποτέ, τουλάχιστον την πλευρά των Πανεπιστημίων και του Κράτους και ότι κάναμε, ότι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε εμείς από δω και τώρα να έρχεται μετά από τόσα χρόνια και να μας λέει κάποιος, ξέρετε, δεν ήταν σωστό που είναι στο Διδυμότειχο και είναι επιθυμητό να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη. Ευτυχώς όμως ανακοινώθηκε από την υπουργό Παιδείας κυρία Κεραμέως ότι αναστέλλεται η δημιουργία και λειτουργία 38 Σχολών, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Νοσηλευτική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Αλεξανδρούπολη.  Οπότε έχουμε πλέον τα περιθώρια ως Νοσηλευτική Διδυμοτείχου να οργανωθούμε και τώρα που θα προκηρύξει το Πανεπιστήμιο όπως υποσχέθηκε δύο θέσεις ΔΕΠ και θα έχουμε μόνιμες θέσεις Καθηγητών, αν και θα πάρει ένα χρόνο περίπου για τις μόνιμες θέσεις, πλέον δεν θα μπορεί κανένας μέσα στο νομό να κάνει άλλη Νοσηλευτική Σχολή. Έτσι τα όνειρά της κυρίας αυτής και οποιουδήποτε άλλο θα πέσουν στο κενό“, δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.

Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό γεγονός ότι ο κ.Χατζηγιάννογλου ξεκαθάρισε και μάλιστα κάθετα και κατηγορηματικά ότι οι… ευσεβείς πόθοι κάποιων για να φύγει το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, που είναι Παράρτημα του ΔΙ.ΠΑ.Ε. με έδρα την Θεσσαλονίκη, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Μόνο που αυτό που επικαλέστηκε, δεν ισχύει. Ότι δηλαδή στην αναστολή των 38 νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων που θα λειτουργούσαν όπως προέβλεπε ο νόμος Γαβρόγλου από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και την ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, περιλαμβάνεται και η Νοσηλευτική Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κατάλογο με τις 38 Σχολές, άρα δεν αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Αλεξανδρούπολης. Γι’ αυτό και χρειάζεται εγρήγορση και πολύ προσοχή απ’ όλους, μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων σε λίγο καιρό.

Επιβεβαίωσε και για μαθήματα μέσω… Skype

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου επιβεβαίωσε επίσης τα όσα αναφέραμε. Πως υπάρχει σκέψη να γίνονται κάποια μαθήματα από Καθηγητές μέσω τηλεδιάσκεψης, να χρησιμοποιείται δηλαδή το… Skype, λόγω των ελλείψεων και προβλημάτων στην πρόσληψη Καθηγητών. “Ναι, αυτό προτάθηκε από τον πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου τον κύριο Στάμου, ως εναλλακτική λύση όμως, σε περίπτωση που δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα κενά των μαθημάτων.  Γιατί στην σύσκεψη της Θεσσσαλονίκης, εκτός της Προέδρου του Τμήματος κυρίας Μινασίδου, η οποία προσπαθεί πάρα πολύ να δώσει λύσεις, ήταν και όλη η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου. Κι επειδή όπως μας είπε, αρκετοί φοιτητές παίρνουν μεταπτυχιακό με αυτόν τον τρόπο, μέσω της τεχνολογίας δηλαδή, οπότε σαν βοήθημα θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε, γιατί είναι κάτι το οποίο θα βοηθήσει στη Σχολή του Διδυμοτείχου για να μην μείνουν πίσω στα μαθήματα και όχι σε μόνιμη βάση”.