Αλεξανδρούπολη: “Σφράγισε” το εντευκτήριο-μαϊμού ναό του καθαιρεθέντα κληρικού Ιωάννη Καρασακαλίδη, χθες η αστυνομία

Αλεξανδρούπολη: “Σφράγισε” το εντευκτήριο-μαϊμού ναό του καθαιρεθέντα κληρικού Ιωάννη Καρασακαλίδη, χθες η αστυνομία

“Σφράγισε” το εντευκτήριο-μαϊμού Ιερό Ναό που ανήκει στην ΜΚΟ “Ιερός  Ναός Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος”, με εκπρόσωπο τον καθαιρεθέντα κληρικό και πολλάκις καταδικασθέντα Ιωάννη Καρασακαλίδη, στις 10 χθες το πρωί, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, η αστυνομία της Αλεξανδρούπολης.

Στην έκθεση σφράγισης εντευκτηρίου οίκου και θρησκευτικού εντευκτηρίου που τοιχοκολλήθηκε στο κτίριο, το οποίο είχε νοικιαστεί και βρίσκεται σε περιοχή κοντά στο λιμάνι, απέναντι από τις αποθήκες της ΚΥΔΕΠ όπου έβαλαν τον παραπλανητικό τίτλο: “Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου ΜΚΟ” και το βλέπετε στην φωτογραφία, αναφέρεται ότι αυτό γίνεται κατόπιν απόφασης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Όπως είχε αποκαλύψει το Evros-news.gr,  είχε απαγορευθεί από το δικαστήριο η χρησιμοποίηση του παραπλανητικού τίτλου ότι πρόκειται για Ιερό Ναό, αλλά συνέχισε να λειτουργεί ως εντευκτήριο και χώρος συγκέντρωσης πιστών και οπαδών του συγκεκριμένου καθαιρεθέντα κληρικού, ο οποίος πρωτοστατεί στην προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών για την ίδρυση σχισματικής Μητρόπολης παλαιοημερολογιτών, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης και Ορεστιάδος και πάσης Θράκης».

Θα δικαστεί στις 6 Φεβρουαρίου για αντιποίηση αρχής στην κηδεία που “τέλεσε”

Ο πρώην αρχιμανδρίτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Καρασακαλίδης, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια σε φυλάκιση και έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, χάνοντας τελείως την ιερωσύνη του, συνελήφθη πριν λίγες ημέρες στο χωριό Άνθεια, αφού ντυμένος παππάς τελούσε εξώδιο ακολουθία σε κηδεία ηλικιωμένης, της οποίας ο γιος είναι οπαδός του.

Οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 6 Φεβρουαρίου, όπου για πολλοστή φορά θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ όπως είναι γνωστό έχει καταδικαστεί αρκετές φορές.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΙΧΟΚΟΛΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΜΑΪΜΟΥ-ΝΑΟ

Έγινε κανονική κηδεία της ηλικιωμένης από ιερέα της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

Υπάρχει όμως μια ακόμα διάσταση του συγκεκριμένου θέματος και της αναστάτωσης που προκαλεί για πολλοστή φορά στην περιοχή μας ο συγκεκριμένος καθαιρεμένος κληρικός της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια σε φυλάκιση και έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, χάνοντας τελείως την ιερωσύνη του.

Η κόρη και η αδερφή της ηλικιωμένης που πέθανε και στην κηδεία της στο χωριό Άνθεια Αλεξανδρούπολης ο γιος της κάλεσε τον Ιωάννη Καρασακαλίδη με αποτέλεσμα ο τελευταίος να συλληφθεί για αντιποίηση αρχής, ζήτησαν από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης να πραγματοποιηθεί κανονικά η νεκρώσιμος ακολουθία από ιερέα της. Έτσι, με εντολή του Μητροπολίτη κ.Άνθιμου μετέβη στο νεκροταφείο του χωριού ιερέας και έψαλε στον τάφο της, χωρίς φυσικά να γίνει εκταφή της, ώστε να γίνει κανονική κηδεία.