Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των τεστ για κορονοϊό στο υγειονομικό προσωπικό

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των τεστ για κορονοϊό στο υγειονομικό προσωπικό

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ για τον κορονοϊό, στα οποία υποβλήθηκαν οι υγειονομικοί υπάλληλοι και το λοιπόν προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, την στιγμή που στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν ήδη θετικά κρούσματα και πολλοί έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις τελευταίες ημέρες παράλληλα με πολίτες που υποβάλλονται στο ειδικό τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, το ίδιο γίνεται και για γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους υπαλλήλους του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι έχουν κάποια ύποπτα συμπτώματα. Σήμερα μάλιστα αναμένεται ένα ακόμα αποτέλεσμα, για υγειονομικό που έδωσε δείγμα και υποβλήθηκε στην συγκεκριμένη εξέταση, επειδή υπάρχει υποψία ότι μπορεί να ήρθε σε επαφή με έναν από τους τρεις θετικούς στον κορονοϊό που νοσηλεύονται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Όλοι φυσικά εύχονται να είναι και αυτό αρνητικό, για να μην χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα ο συγκεκριμένος και άλλοι συνάδερφοι του, αφού ως γνωστόν το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό. Άλλωστε στην υπόλοιπη χώρα, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, νοσούν 48 υγειονομικοί υπάλληλοι, ενώ τουλάχιστον 300 έχουν τεθεί σε καραντίνα και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, μια και βγαίνουν εκτός “μάχης” κλινικές και ολόκληρες πτέρυγες.

Όσον αφορά τα θετικά κρούσματα, είναι 4 στο νομό Έβρου μέχρι τώρα, όλα προέρχονται από την Αλεξανδρούπολη και οι τρεις που είναι άνδρες νοσηλεύονται στον ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης. Σήμερα στις 3 το απόγευμα, όπως πλέον θα γίνεται επίσημα κάθε ημέρα, ο Διοικητής του Π.Γ.Ν Βαγγέλης Ρούφος, θα ανακοινώσει τις εξελίξεις που υπάρχουν για την περιοχή μας στο πολύ σοβαρό θέμα που έχει φέρει τεράστιο συναγερμό σε όλη την υφήλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημη ενημέρωση Ρούφου: Κανένα καινούργιο κρούσμα δεν υπάρχει – Τρία επιβεβαιωμένα κορονοϊού νοσηλεύονται στο Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης