Να φτιάξει τηλεοπτικό σποτ με τους… Ορεστιαδίτες Στάνκογλου, Χαραλαμπίδη, Χατζηαγγελάκη, Πολυχρονίδη για το… Μένουμε Σπίτι

Να φτιάξει τηλεοπτικό σποτ με τους… Ορεστιαδίτες Στάνκογλου, Χαραλαμπίδη, Χατζηαγγελάκη, Πολυχρονίδη για το… Μένουμε Σπίτι

Του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ


Διαβάζοντας τα θέματα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ομόφωνα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας που έγινε με τηλεδιάσκεψη λόγω κορονοϊού, διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχει αναφορά και στην δημιουργία ενός τηλεοπτικού σποτ για ενημέρωση των δημοτών.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, θα γίνει προσπάθεια για: “Δημιουργία ενός τηλεοπτικού σποτ που θα περιλαμβάνει συνολικά όλα τα τηλέφωνα του Δήμου και των νομικών προσώπων, για άμεση επικοινωνία των δημοτών”. Ότι γίνεται για ενημέρωση του κόσμου είναι σίγουρα καλό, αλλά υπάρχουν ενστάσεις και ερωτήματα για το συγκεκριμένο. Όπως αυτό που επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος και άριστος γνώστης των θεμάτων επικοινωνίας Κώστας Ασμανίδης, επικεφαλής εδώ και πολλά χρόνια κορυφαίων διαφημιστικών εταιρειών. Κατά πόσο δηλαδή κυρίως οι ηλικιωμένοι, θα προλαβαίνουν να… γράψουν όλα αυτά τα τηλέφωνα που θα τους “βομβαρδίζει” το τηλεοπτικά σποτ και θα… περνούν και γρήγορα από την οθόνη.

Ως Evros-news.gr πάντως, απορούμε και το διατυπώνουμε παράλληλα ως πρόταση προς τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Γιατί ως τώρα δεν έγινε, από την Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας που έχει και τις τεχνικές δυνατότητες και γνώση, ένα τηλεοπτικό σποτ με εθελοντική συμμετοχή των πολύ γνωστών και… αναγνωρίσιμων (δεν μου αρέσει το επώνυμοι που χρησιμοποιούν πολλοί, γιατί επώνυμο έχουμε όλοι) Ορεστιαδιτών στην καταγωγή ηθοποιών, παρουσιαστών και όχι μόνο. Η σκέψη ήρθε αυθόρμητα, βλέποντας τα διαφημιστικά τηλεοπτικά σποτάκια που μεταδίδουν τα αθηναϊκά κανάλια με διάφορους ηθοποιούς, τραγουδιστές και γενικότερα καλλιτέχνες, οι οποίοι προτρέπουν τον κόσμο με το σύνθημα “Μένουμε Σπίτι”, στέλνοντας το μήνυμα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συντοπίτες στην καταγωγή, που μπορεί να μένουν στην Αθήνα αλλά οι γονείς ή οι στενοί συγγενείς τους βρίσκονται σε περιοχές του δήμου Ορεστιάδας. Αναφέρομαι στον κορυφαίο Έλληνα ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου, που κατάγεται από το χωριό Θούριο Ορεστιάδας όπου μένουν μόνιμα οι γονείς του και ο οποίος έχει πάρει μέρος σε παρόμοιο σποτ που “παίζει” στα αθηναϊκά κανάλια. Επίσης, στον καταξιωμένο σκηνοθέτη και ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη που είναι από το Σπήλαιο Ορεστιάδος όπου μένουν οι γονείς του. Ακόμα, στον ταλαντούχο και ραγδαία ανερχόμενο ηθοποιό Σπύρο Χατζηαγγελάκη από την Ορεστιάδα, όπου επίσης κατοικούν οι γονείς του και φυσικά στον πετυχημένο τηλεπαρουσιαστή του “Τροχού της τύχης” Πέτρο Πολυχρονίδη από τη Νέα Βύσσα, όπου έχει στενούς συγγενείς και φίλους. Κανένας πιστεύω δεν θα αρνιόταν την συμμετοχή του, όταν όλοι μένουν στο σπίτι και μπορούν μέσω Skype να πουν δυο λόγια ως μήνυμα στους συντοπίτες τους. “Μαμά, μπαμπά και συμπατριώτες μου, μείνετε σπίτι” για παράδειγμα.

Μαζί και Τόλης Ζαβαλιάρης, Στεφανία Λυμπερακάκη

Ένα τηλεοπτικό σποτάκι λοιπόν με όλους αυτούς, που θα… γυριζόταν μέσω Skype ή ακόμα και μέσω viber από την Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, την οποία ο δήμος επιδοτεί και χρηματοδοτεί κάθε χρόνο με πάνω από 150.000 ευρώ και μπορεί αυτές τις δύσκολες στιγμές να παίξει σημαντικό ρόλο ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο. Θα προβάλλονταν όχι μόνο σε αυτήν, αλλά και στα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ,ακόμα και ως ραδιοφωνικό σποτ ή στα σάιτ, ενώ είναι σίγουρο πως με την συμμετοχή των συγκεκριμένων που προαναφέραμε, θα ενδιαφέρονταν και θα το πρόβαλλαν και τα μεγάλα κανάλια της Αθήνας.

Θα το προχωρήσω ακόμη περισσότερο και θα τονίσω πως  θα μπορούσε στο ίδιο σποτάκι να συμπεριληφθεί και ο κορυφαίος κιθαρίστας από την Ορεστιάδα Τόλης Ζαβαλιάρης που μένει στο Λονδίνο όπου επίσης αντιμετωπίζουν και εκεί ανάλογες δύσκολες καταστάσεις και πολύ χειρότερες θα έλεγα,  αλλά και οι δικοί του γονείς είναι στην Ορεστιάδα.

Γιατί όχι και η νεαρή συντοπίτισσα μας τραγουδίστρια Στεφανία Λυμπερακάκη με καταγωγή από το Θούριο και το Σοφικό, η οποία θα έπαιρνε μέρος στη φετινή Eurovision η οποία αναβλήθηκε για του χρόνου και της οποίας οι παππούδες και γιαγιάδες μένουν στα δυο συγκεκριμένα χωριά.

Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ πιο όμορφο, πολύ ενδιαφέρον, θα “τραβούσε” τεράστια προσοχή από τον κόσμο και θα περνούσε πολύ πιο έντονα το μήνυμα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, από το να βλέπει για παράδειγμα κάποιος στο Facebook την… μορφή του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και μάλιστα… έτσι όπως βγαίνει μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή του, στο βίντεο όπου ο ίδιος ζητάει απ’ τους συμπολίτες του να μην κυκλοφορούν και να μένουν σπίτι.

Gepostet von Vassilis Mavridis am Montag, 30. März 2020